<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 01, 2018

Turkse heldenstad ontvangt prestigieuze stadsonderscheiding van Europa

De Turkse stad Kahramankazan, ook wel heldenstad genoemd onder Turken, heeft een prestigieuze prijs ontvangen van de parlementaire assemblee van de Europese Raad. De Turkse stad is in het zonnetje gezet vanwege internationale projecten, participatieve democratie en banden met Europese zustersteden.

De Turkse gemeente heeft de prijs ‘Europese diploma’ binnen en behoort tussen de 16 onderscheiden stadsbesturen tussen 200.000 andere gemeentes en 47 lidstaten van de Raad van Europa.

Het stadsbestuur van de stad voelt zich geëerd dat ontwikkelingen en projecten in de Turkse stad worden gevolgd uit Europa. De gemeente staat bekend om zijn positieve interactie met burgers.

Kahramankazan krijgt zijn prijs in juni in Frankrijk. De stad richt zich nu op de volgende rang van onderscheiding, de zogeheten ‘Europese Stadsprijs’.

Couppoging

De Turkse stad, voormalig Kazan geheten, heeft zijn naam te danken aan heldendaden van dorpelingen tijdens de mislukte couppoging in 2016. De lokale bevolking zorgde ervoor dat F16 gevechtsvliegtuigen met daarin coupplegers niet konden opstijgen vanuit hun basis in Kahramankazan. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – KAHRAMANKAZAN | Gepubliceerd: 01-05-2018

May 01, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...