<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 23, 2019

Turkse IHH zorgt voor bijna 100.000 weeskinderen in 53 landen

De Turkse humanitaire hulporganisatie IHH zorgt voor duizenden weeskinderen overal ter wereld.

Dat verklaarde een functionaris van de stichting dinsdag.

“We zorgen dankzij onze donoren voor 95.000 weeskinderen in 53 landen en proberen hen voor te bereiden op het leven”, zei Reşat Başer, directeur van de weesafdeling van IHH.

“IHH richt zich vooral op de opvoeding van de kinderen. In crisisregio’s is het onderwijs aan kinderen en hun ontwikkeling erg cruciaal voor ons”, liet hij weten op 23 april, de Dag van het Kind in Turkije, die grootschalig gevierd wordt.

Palestina

“Een van de landen waar we ons op richten is Palestina. Daar ondersteunen we op regelmatige wijze meer dan 16.000 weeskinderen”, meldde Başer. Het merendeel van de hulp in Palestina gaat naar weeskinderen in Gaza via IHH’s team die zich ondanks blokkades in de stad bevinden.

Volgens officiële schattingen is 80 procent van de inwoners van Gaza afhankelijk van buitenlandse hulp om te overleven. Zo’n 40 procent leeft ondertussen momenteel onder de armoedegrens.

Sinds 2006 lijdt de Gazastrook onder een Israëlische blokkade die de economie van het gebied heeft vernietigd en twee miljoen inwoners van veel basisproducten heeft beroofd.

Syrië

De IHH biedt ook in Syrië ondersteuning aan meer dan 10.000 weeskinderen, vertelde de IHH-functionaris. “De meerderheid van de kinderen waar we steun aan [kunnen] geven in Syrië woont in de regio waar Turkije missie Eufraat Schild en Olijftak in Afrin heeft uitgevoerd.”

Jemen

Een ander land waar IHH zich op richt, is Jemen. “We hebben meer dan 6.000 weeskinderen in Jemen die we ondersteunen.”

“Het op regelmatige wijze leveren van dagelijkse behoeften zoals voedselhulp en hygiënevoorziening is erg belangrijk in Jemen. We hechten ook veel waarde aan de opvoeding van moeders daar en het leveren van basisbehoefte voor kinderen.”

Filippijnen

Moro is erg belangrijk in termen van de rol die zowel Turkije als IHH hebben gespeeld in het vredesproces, vertelde Başer. “Het is een regio waar we steun moeten bieden aangezien daar veel is bereikt dankzij het vredessucces.”

Projecten

De Turkse hulporganisatie zal dit jaar de negende Dag der Solidariteit voor Weeskinderen organiseren. “Als onderdeel hiervan zullen we 607 projecten in 33 landen realiseren om voor weeskinderen en hun gezinnen te zorgen,” zei Başer. “Ons belangrijkste doel met dit project is om het leven van de moeders van de kinderen te verbeteren en hen werk te bieden.”

Kinderen dankbaar voor steun

In een videobericht aan het adres van een Turks persbureau bedankte deze week de 10-jarige Nura Halife uit Syrië de Turkse regering en IHH voor hun steun. “Ik hoop dat we op een veilige manier naar onze huizen terugkeren”, zei ze. “Ik wil vrede voor alle mensen en kinderen over de hele wereld.”

De 13-jarige Vera Marvinda uit de Indonesische provincie Atjeh stuurde een brief naar Turkije en schreef: “IHH heeft veel dingen in mijn leven veranderd. Het heeft me geholpen mijn religie te bestuderen en te leren. Als ik de naam IHH hoor, word ik gelukkig en zou ik daar graag willen komen.”

Er zijn naar schatting 400 miljoen weeskinderen over de hele wereld. IHH beheert 36 weeshuizen in 13 landen.

Doneren

De hulporganisatie ondersteunt weeskinderen via het weessponsorschapssysteem. Iedereen die een weeskind wil ‘sponsoren’, kan naar de site van IHH en maandelijks 30 dollar doneren voor de opleiding, gezondheid, eten, kleding en huisvesting van weeskinderen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 23-04-2019

Apr 23, 2019
Loading posts...