<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 26, 2018

Turkse legerleider zelfverzekerd: ‘Ook zij zullen compleet worden vernietigd’

De Turkse stafchef Hulusi Akar heeft maandag stevige taal geuit tijdens zijn bezoek aan militaire posten in de Turkse grensstad Hatay. Hij sprak van een complete vernietiging van alle terroristen in Afrin, ongeacht uit welke land ze komen en door wie ze gesteund worden.

“Hen wacht een zeer zware nederlaag”, zei Akar benadrukkend dat er ook buitenlandse terroristen actief zijn in Afrin. Turkije schakelde eerder deze maand al twee Europese YPG-terroristen uit, die Turkije eerder middels een YPG-video hadden bedreigd.

De viersterrengeneraal van de Turkse strijdkrachten gaf ook aan dat naast de terroristen “de buitenlandse machten (landen) die deze terroristen steunen, zeer zeker ook een zware nederlaag te wachten staat in Afrin”.

Hilal

Maandag werd ook bekend dat de zogeheten Hilal, de militaire halve maan-formatie, is voltooid. De hele Turks-Syrische grens rond Afrin is daarmee gezuiverd van terreur.

Het aantal uitgeschakelde terroristen is opgelopen tot 2.059. Daarvan zijn 58 in levende wijze opgepakt.

Sinds 20 januari, de start van legeroperatie Olijftak, zijn 115 Syrische dorpen en strategische locaties bevrijd van terreurgroep PKK/PYD/YPG en Daesh.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – HATAY | Gepubliceerd: 26-02-2018

Feb 26, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...