<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 13, 2016

Turkse militairen hand in hand met Koerdische bevolking in Zuidoost-Turkije

Tijdens grote antiterreuroperaties tegen terreurgroep PKK in Silopi in de provincie Şırnak in Zuidoost-Turkije zijn in een maand 387 terroristen uitgeschakeld, 53 loopgraven gesloten, 472 barricades opgeruimd en 931 handgemaakte bommen ontdekt en vernietigd.

Dat meldt het Turkse leger.

webr13feqcdqefadsrf

In het district Silopi, grotendeels bewoond door Koerdische burgers, gelden uitgaansverboden wegens militaire operaties tegen PKK-terroristen die huizen, scholen en moskeeën gebruiken als hoofdkwartieren. De Koerdische bevolking geeft aan te worden ingeperkt in hun vrijheid door de aanwezigheid van terroristen waarop het Turkse leger in Zuidoost-Turkije is begonnen met een flinke schoonmaakoperatie, zoals aangegeven door de Turkse president Erdoğan en premier Davutoğlu.

De omgevingen Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Başak, Cumhuriyet, Dicle, Fatih Köprübaşı, Nuh, Ofis, Cudi en Barbaros zijn inmiddels schoongemaakt, melden de veiligheidsdiensten.

Tijdens operaties in huizen, culturele centra en diverse gebouwen zijn zware wapens en handgemaakte bommen in beslag genomen.

qwweb32ufeufabfaeweb3rfeqdqaegqaegrq

Als gevolg van de uitgaansverboden wordt de Koerdische bevolking geholpen door het Turkse leger. Zo worden er voedselvoorraden en andere benodigdheden zoals schoonmaakproducten, ingeladen in gepantserde voertuigen, uitgedeeld aan de bevolking. Kinderen worden met gepantserde voertuigen naar school gebracht door de veiligheidsdiensten. De bevolking deelt weer op zijn beurt thee uit aan het Turkse leger waar ze in gesprekken hun problemen aangeven.

WEBQEG7VIBWQEFUBONOEafsca

De Koerdische bevolking steunen de operaties van het Turkse leger tegen de terroristen. Zo wijzen enkele burgers de schuilplaatsen aan van terroristen. “We willen dat de rust terugkeert in de regio”, zeggen de burgers. Als gevolg van deze steun proberen de terroristen wraak te nemen van de burgers door handgemaakte bommen te plaatsen voor de huizen en werkplekken van de Koerden. Het Turkse leger geeft aan door te zullen gaan met de antiterreuroperaties totdat elke bom is vernietigd en elke terrorist is uitgeschakeld.

De Turkse premier Davutoğlu geeft aan dat de wijken in Zuidoost-Turkije die zware schade hebben opgelopen opnieuw zullen worden gebouwd.

webr13fq8ucsbafcsa

De winkeliers die flinke schade hebben geleden door de terroristen hebben een eerste compensatie ontvangen van de Turkse overheid. “We gaan iedereen helpen die in de regio hebben geleden door de terroristen van PKK”, meldt Davutoğlu.

WEBQEG7VIBWQasdasdEFUBONOE WEBQEG7VIBWQEawadFUBONOE WEBQEG7VIBWQEdadsFUBONOE WEBQEG7VIBWQEFUBONefOE WEBQEG7VIBWQEFUBONOE WEBQEG7VIBWQEwfFUBONOE

In andere steden, zoals in Diyarbakır, ontvangt het Turkse leger ook veel steun en wordt de bevolking geholpen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jan 13, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...