<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 17, 2018

Turkse minister heeft zware boodschap aan VS

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken liet weten dat de VS de Turkse antiterreuroperatie ten oosten van de rivier de Eufraat in Syrië wil belemmeren. Turkije beoogt de regio te elimineren van PKK/YPG-terreur.

“[De VS] probeerde ons te hinderen in Noord-Irak en te beperken in Afrin. Ze dreigden toen ook. Nu proberen ze ons ten oosten van de Eufraat te belemmeren. Turkije liet dat toen niet gebeuren en zal dat nu ook niet toestaan”, vertelde minister Süleyman Soylu aan verslaggevers tijdens een bezoek aan de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.

Vorige week gaf de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan aan dat Turkije binnen enkele dagen een operatie start in Syrië. Dat zal ten oosten van de rivier de Eufraat, nabij de Turkse grens, plaatsvinden om de regio te ontruimen van de door de VS gesteunde SDF/YPG-terroristen, de Syrische tak van terreurgroep PKK.

“De VS dacht dat ze ons zouden kunnen intimideren door mannen [pionnen], die ze voeden en zo koesteren, te gebruiken tegen ons. Ze probeerden Turkije internationaal te omsingelen, maar dankzij Allah hebben we dat voorkomen. Het is duidelijk wat ze [VS] daar doen. Ze probeerden ons ook via Noord-Irak en Afrin te omsingelen”, zei Soylu.

De VS doet er alles aan om Turkije te verhinderen de waarheid te vertellen aan de wereld, aldus de Turkse minister.

Vorige week herhaalde de Turkse president dat er een “Daesh-spel van de VS” gaande is in Noord-Syrië. “Turkije staat geen terreurcorridor toe nabij zijn grenzen. We zullen die terroristen begraven in de valkuilen en loopgraven die ze graven. We gaan door totdat elke terrorist is uitgeschakeld. De (derde) operatie kan elk moment starten”, voegde Erdoğan maandag in Konya daaraan toe. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISLAMABAD | Gepubliceerd: 17-12-2018

Dec 17, 2018
Loading posts...