<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 10, 2019

Turkse minister vliegt naar IJsland na schandalige middeleeuwse ontvangst

De Turkse minister van Jeugd en Sport heeft maandag besloten om het EK-kwalificatieduel tussen Turkije en IJsland persoonlijk bij te wonen in de tribune. Zijn besluit komt na het schandalige onthaal van het Turkse elftal door IJslandse autoriteiten op de luchthaven van Reykjavik.

Het bezoek van minister Muharrem Kasapoğlu aan IJsland stond vooraf niet op het programma, verklaart het desbetreffende Turkse ministerie.

“Gisteravond is ons elftal op schandalige wijze ontvangen. Dat is onsportief en tegen internationaal recht. Ik ga naar IJsland. Onze jongens staan er niet alleen voor: naast hun staat de Republiek Turkije en diens volk”, reageert Kasapoğlu.

Zondagavond moest het Turkse elftal na een lange vlucht onnodig urenlang wachten bij de paspoortcontrole. Ook zijn al hun spullen veelvuldig onderzocht. Een van de Turkse spelers kreeg tijdens een interview een afwasborstel voorgehouden. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse regeringspartij reageert dat de Turkse voetballers “middeleeuws” zijn behandeld door IJsland. “Dit is een geweldsdelict, echt schandalig. IJsland moet excuses maken en deze dwaasheid stoppen.”

Turkije heeft IJsland maandagochtend officieel gewaarschuwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-06-2019

Jun 10, 2019
Loading posts...