<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 08, 2018

Turkse oppositiepartij CHP woedend op Franse Koranwijzigers

De Franse zet om het heilige boek van moslims te wijzigen omdat de Koran naar eigen Franse mening ‘oproept tot geweld en antisemitische uitingen bevat’, heeft voor veel ophef gezorgd in Turkije. Naast Turkse ministers is ook de grootse oppositiepartij van het land (CHP) woedend op de 300 Franse intellectuelen die zich inzetten om de Koran te wijzigen.

Voorzitter Kemal Kılıçdaroğlu vergelijkt net als de Turkse regeringspartij de Franse figuren met terreurgroepen. “Niet de Koran, maar jullie zijn niet meer van deze tijd. Jullie steunen met de wijziging terreurgroepen Al-Qaida, Al-Nusra en IS (Daesh). Jullie mentaliteit is IS-mentaliteit.”

Volgens Kılıçdaroğlu moeten de Franse figuren, waaronder de oud-president Nicolas Sarkozy en drie voormalige Franse premiers “vooral zo doorgaan met hun uitingen als ze IS door willen blijven steunen”.

De CHP-voorzitter benadrukte dat de Islam het geloof van de vrede is. “De hele wereld heeft dat zo geaccepteerd. Er bestaat geen geweld, agressie en haat in de Islam. Islam is rust en vrede. Hoe durven jullie Islam met geweld te associëren? Zo te zien weten zij niet eens wat Islam is. Laat ze eens de afscheidspreek van onze geliefde profeet Mohammed eens bestuderen. Die is namelijk de eerste verklaring van mensenrechten in de geschiedenis van de mensheid”, aldus Kılıçdaroğlu.

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageerde dinsdag ook nadat zijn ministers stevig hebben uitgehaald naar de 300 Fransen, die barbaren, bloedverwanten van IS en leeghoofden zijn genoemd. Ook is gerefereerd naar de grootste vijanden van de Islam en hun ondergang daardoor. (LEES meer)

“Wie zijn jullie dat jullie zoiets durven? Dit is hun karakter. Ze zijn karakterloos. Wij zouden zoiets nooit doen met hun heilige boeken, ook niet wanneer zij dat doen met die van ons. Laat dat een lesje zijn aan sommige Europese politici die islamofoob zijn. Met name voor Sarkozy”, zei Erdoğan.

AK-partij

De woordvoerder van de regeringspartij Mahir Ünal vond de Franse wens ook totaal onacceptabel. Hij noemde de 300 vooraanstaande personen van Frankrijk de kruisvaarders van deze tijd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 08-05-2018

May 08, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...