<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 07, 2018

Turkse parlementariërs zijn Rohingya niet vergeten: ‘Ze bidden voor Turkije’

Een Turkse delegatie bestaande uit parlementariërs van de regeringspartij en staatshulpverleners hebben zaterdag Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh bezocht. Zij hebben de Turkse hulp gecoördineerd.

De parlementsleden hebben tijdens hun rondreis ook de veldhospitaal voor Rohingya, die Turkije heeft ingevlogen, bezocht. Ook zijn met autoriteiten van de vluchtelingenkampen gesproken. “Wij zullen meer doen dan we kunnen”, was de boodschap van de Turken, die de Rohingya, verdreven door Myanmarese legertroepen en boeddhistische bendes, als geen ander land ter wereld steunen. (LEES meer)

De Rohingya-moslims zijn enorm lovend over Turkije. “Iedereen bedankte Turkije en het Turkse volk diep uit hun hart. We hebben nogmaals gezien hoe groot ons land is. We zagen kleine kinderen en zelfs een 120-jarige oma bidden voor ons”, liet het vrouwelijke parlementslid Ayşe Doğan weten. Wekelijks ontvangen Rohingya in de bezochte vluchtelingenkamp 4.000 voedselpakketten.

Tijdens het bezoek zag AK-partij-parlementariër İsmail Tamer, tevens arts, een ziek kind. Hij deed de eerste behandeling en zag dat het kind longinfectie had. Hij schreef antibiotica, pijnstillers en antipyretica uit voor de jonge Rohingya en liet hem opnemen.

De Turkse officials willen dat de wereld actie onderneemt en Bangladesh gesteund moet worden. “De situatie hier is belabberd. Ik doe een oproep aan de wereld. Werk samen met Turkije in de steun aan Rohingya”, aldus parlementslid Mustafa Açıkgöz.

Turkije deelt dagelijks warme maaltijden uit aan 25.000 Rohingya.

De Rohingya zijn ook door de first lady van Turkije en ministers bezocht. Zij deelden de hulp persoonlijk uit. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – COX’S BAZAR | Gepubliceerd: 07-04-2018

Apr 07, 2018
Loading posts...