<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2018

Turkse piloot voert eerste JSF-vlucht (F-35) uit in VS

Een Turkse gevechtspiloot heeft de eerste vlucht van de JSF (F-35) in de VS uitgevoerd als onderdeel van een doorlopende training, verklaarde het Turkse leger dinsdag.

Begin juli meldde het Pentagon dat Turkse piloten en onderhoudspersoneel worden getraind in de staat Arizona. Eind juni ontving Turkije de eerste JSF tijdens een ceremonie in Forth Worth, Texas. (LEES meer + FOTO’S)

Turkije is van plan in de komende jaren 100 F-35 straaljagers in ontvangst te nemen, ondanks tegenwerkingen van diverse omstreden lobbygroepen. (LEES meer)

Turkije maakt sinds 1999 onderdeel uit van het JSF-programma. De Turkse defensie-industrie heeft een actieve rol gespeeld bij de productie van het vliegtuig; Alp Aviation, AYESAS, Kale Aviation, Kale Pratt & Whitney en Turkish Aerospace Industries produceren onderdelen voor de eerste F-35 straaljager.

De Turkse buitenlandminister reageerde eerder op de inspanningen de verkoop van JSF’s aan Turkije te verbieden dat “Turkije geen klant is, maar programmapartner”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 28-08-2018

Aug 28, 2018
Loading posts...