<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 27, 2016

Turkse premier boos op Der Spiegel na leugen over Koerden

De Turkse premier Binali Yıldırım heeft vrijdag tijdens een persconferentie in Ankara gezegd dat Der Spiegel, het grootste en invloedrijkste weekblad van Duitsland, leugens verspreidt over Turkije.

“Op welke planeet leeft Der Spiegel?”, reageerde Yıldırım op het Duitse verzinsel dat Turkije ‘Koerden aan het bombarderen was’ tijdens het grondoffensief in Noord-Syrië tegen Daesh (IS). “Dat is een complete leugen”, zei de Turkse premier tegen het Duitse weekblad dat op initiatief en met steun van de Britse bezettingsmacht is ontstaan.

“Je gaat onschuldige burgers bevrijden van terreurgroep Daesh door een offensief te starten, maar Der Spiegel gaat schrijven dat ‘de Koerden worden vermoord’ en de Turkse strijd tegen Daesh ‘zwak zou zijn’. Complete leugens allemaal. Daar trappen we niet in”, zei Yıldırım in het bijzijn van de Bulgaarse premier Bojko Borisov.

De Turkse premier was nog niet klaar met Der Spiegel: “Dit weekblad heeft zich de taak toegeëigend om leugens te verspreiden. Als ze echt niets wisten over de huidige Turkse handelingen, konden ze op zijn minst naar de uitspraken van de Amerikaanse vice-president Joe Biden luisteren. Wellicht is het handig voor Der Spiegel om ook even de verklaringen van de Europese autoriteiten en landen in te zien over de Turkse militaire operatie.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 27, 2016
Loading posts...