<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 20, 2017

Turkse premier naar Bangladesh voor steun aan Rohingya

De Turkse premier Binali Yıldırım heeft deze week een staatsbezoek gebracht aan Bangladesh.

Hij bezocht woensdag een grote vluchtelingenkamp in Cox’s Bazar om de situatie van gevluchte Rohingya te volgen. Yıldırım deelde persoonlijk hulp uit aan behoeftige Rohingya, waarmee hij ook gesprekken voerde.

De Turkse premier volgde en coördineerde de grootschalige Turkse hulp aan Rohingya van met name de Turkse staatsorganisatie voor hulp TIKA en hulporganisaties zoals de Turkse Rode Halve Maan en stichting Diyanet. Yıldırım, die zeer lovend is ontvangen, overhandigde ook de sleutels van een ambulance die Turkije voor de Rohingya heeft geregeld.

Met het bezoek wil de Turkse premier aandacht vragen voor de situatie van Rohingya. “We roepen iedereen op tot actie. Dezelfde oproep geldt ook voor moslimlanden. Dit is exact de plaats waar de mensheid faalt. Als de mensheid vandaag niet iets doet, wanneer gaat het dan iets doen?”, zei Yıldırım. De Turkse premier deelde ook speelgoed uit aan kinderen van Rohingya.

In september brachten de first lady van Turkije, Emine Erdoğan, en Turkse ministers een bezoek aan Rohingya. Ook zij deelden persoonlijk hulp uit. (KLIK voor foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – COX’S BAZAR | Gepubliceerd: 20-12-2017

Dec 20, 2017
Loading posts...