<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 25, 2017

Turkse premier: Nieuw systeem betekent einde terreur

“Waarom denken jullie dat terreurgroepen PKK, Daesh en FETO zo intensief bezig zijn met een nee-campagne voor het referendum?”, vroeg de Turkse premier Binali Yildirim zaterdag in een overvolle Ankara Arena tijdens het startsein voor de ja-campagne van de regeringspartij. “Het nieuwe systeem zal terreur vernietigen, daarom.”

Yildirim benadrukte dat het referendum een historisch moment is voor Turkije. “Couppogingen worden verleden tijd. Die nee-zeggers bereiken niets. Wie bang is voor vernieuwing, kan geen geschiedenis schrijven.”

Turkse premier Nieuw systeem betekent einde terreur3

De Turkse premier kwam ook met een opsomming: “Ze zeiden ook nee tegen Alp Arslan (de sultan van de Seltsjoeken), maar hij luisterde niet naar die lafaards. Ze zeiden ook nee tegen Saladin toen hij onderweg was naar Al-Quds (Jeruzalem) [en de stad heeft heroverd op de kruisvaarders]. Ze zeiden ook nee tegen Fatih Sultan Mehmet toen hij Istanbul veroverde. Ataturk ondervond ook tegenwerking toen hij naar Samsun vertrok. Ze negeerden allemaal de nee-zeggers en hebben geschiedenis geschreven.”

Turkse premier Nieuw systeem betekent einde terreur7

Yildirim liet ook weten dat Turkije nu zover is gekomen omdat zij altijd ‘ja’ hebben gezegd tegen alles wat de tegenwerkers ‘nee’ hebben gezegd.

“Niemand kan met het nieuwe systeem meer een door het volk gekozen regering omverwerpen. Het nieuwe systeem zal de economie flink laten groeien. De stabiliteit zal voor meer banen en investeringen zorgen. Turkije kan zich met het nieuwe systeem geheel focussen op groei, in plaats van tegenwerkingen”, legde de Turkse premier uit.

Turkse premier Nieuw systeem betekent einde terreur2

De premier van Turkije had ook een lesje aan de rechtsstaat-schreeuwers. “We voegen in het nieuwe systeem het woord onpartijdig toe aan de al onafhankelijke rechterlijke macht. Wat is hier fout aan? Waarom is de oppositiepartij CHP hierop tegen? Willen zij niet dat de rechterlijke macht onafhankelijk én onpartijdig opereert? Ik laat het oordeel aan het volk over.”

Turkse premier Nieuw systeem betekent einde terreur7

Yildirim had ook iets te zeggen tegen de terreurgroepen. “Met het nieuwe systeem zal er een einde aan terreur komen. Wat ze ook doen, ze zullen vernietigd worden. Vandaar dat ze er alles aan doen voor een ‘nee’. Turkije heeft geen energie en tijd meer te verliezen. Het zal ze niet lukken”, sprak Yildirim.

Turkse premier Nieuw systeem betekent einde terreur4

Soylu

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Suleyman Soylu, gaf in december aan dat een terreurgroep in Turkije zich alvast kan voorbereiden op een totale vernietiging. Hij gaf ook een datum aan: “Ze gaan zien wat er tot medio april gaat gebeuren.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-02-2017

Feb 25, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...