<< Terug naar home | Highlights

Posted by Ak Ajans Nederland
Jan 04, 2017

Turkse vicepremier leest wereld de les: Turkije gaat hun ontmantelen

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş heeft woensdag opnieuw benadrukt dat terrorisme binnen een week van de aardbol kan verdwijnen.

“Dat zal gebeuren als landen naast hun wapensteun en inlichtingen ook met hun logistieke en politieke steun stoppen aan terreurgroepen. Ik verzeker u, binnen een week verdwijnen alle terreurgroepen van deze wereld, van Boko Haram tot Al Qaida, van Daesh tot aan YPG/PYD/PKK. Alles is zo duidelijk, het is bekend waarom men gebruik maakt van deze terreurgroepen”, sprak Kurtulmuş in Ankara.

De Turkse vicepremier gaf ook aan dat Turkije niet alleen tegen terreurgroepen strijdt, maar ook tegen de machten die terrorisme steunen. Hij gaf eerder ook aan dat Turkije met de terreuraanslag op de nachtclub in Istanbul is gestraft door deze duistere machten wegens succes in strijd tegen terreur.

“Turkije is het land dat met de wil van Allah al deze vuile spellen zal ontmantelen. Uit welke kant ze ons ook aanvallen en met welke kracht dan ook: Turkije verklaart hierbij bewust te zijn van de vuile spellen die worden gespeeld. We nemen de nodige maatregelen”, aldus Kurtulmuş.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-01-2017

Jan 04, 2017
 • Henk

  Turkije leest niemand de les maar verteld onzin. Als ze echt geloven dat
  de VS achter ISIS zit, en je begint een oorlog in Syrië tegen ISIS, dan
  getuigd het van een totaal gebrek aan intelligentie als je de VS niet
  aanpakt binnen Turkije.

  Of hij weet dat hij onzin verteld, of de Turkse regering is strategisch wel heel erg achterlijk om niet eens te beginnen met de VS te vragen of ze het land willen verlaten. En ik mag hier vaak beschuldigd zijn van het bashen van Turkije, maar ik geloof echt dat de Turkse ministers alles behalve dom zijn, dus blijft voor mij alleen het eerste over.

 • Halo henk

  ISIS IS opgericht door VS. Niet zo direct maar het zijn allemaal getrainde soldaten. Deze soldaten waren eerder geen ISIS. Hoe denk je dat ze aan al die wapens en wagens komen? Dit zijn allemaal spullen dat door de VS achter laten liggen tijdens de oorlog. Nooit hun spullen opgeruimd en nu mag Turkije alles schoonmaken.

 • Henk

  De Turken probeerde Wenen in 1683, de VS is onafhankelijk sinds 1776, dus als er iets eerder was, was het wel geweld van moslimstaten. Of wilt u een serieus oorzaak gevolg debat?

  En ja, er zijn Amerikaanse wapens en voertuigen aan Irak gegeven die tijdens de ISIS veroveringen in handen van ISIS gekomen zijn. Maar de meeste ISIS strijders gaan naar het kalifaat met amper training en na een korte training worden ze ingezet. Maar met het hebben van Amerikaanse spullen betekend het nog niet dat de VS ISIS heeft opgezet. Het is wel erg islamistisch om altijd eerst te roepen dat alles en iedereen ergens achter zit, of dat een logisch en consequent verhaalt is maakt niet uit. Eerst waren het de Russen die ISIS steunde, dan is Turkije vriendjes met Poetin en gaan ze een grote mond opzetten tegen NAVO partners en nu is ISIS weer door de VS opgezet.

  Maar als je gelijk hebt dan blijft mijn punt toch staan: Turkije vecht tegen ISIS in Syrië en is blijkbaar niet zo slim om te zorgen dat ze eerst de VS het land uitzet, dat klinkt toch niet echt of je iq hoger is dan de buitentemperatuur?

 • Ayhan

  Beste Henk
  De regering wacht totdat Trumpp 20 januari in de zadel zit en kijkt welke koers
  hij gaat slaan
  Zodra hij zelfde koers als Obama gaat dan gaan ze in de parlement aankaarten om incirlik te sluiten dat heeft minister van defensie Fikri Isik vandaag gezegd

 • Hakan Orbay

  Vluchtelingen naar nederland

 • Ozturk

  Heer Henk,

  Om te beginnen is er niets mis met ons IQ of dat van onze regering, zelfs al zou het net zo hoog zijn als de buitentemperatuur (welke momenteel zo’n 270 Kelvin bedraagt, dus nog steeds niet verkeerd).

  Verder wilt u graag ontkennen dat DAESH een creatie van de VS is, maar het is bekend dat de hoogste officieren en leidinggevenden binnen DAESH voormalige hoge militairen zijn uit het leger van Saddam Hüseyin die na zijn onttroning massaal zijn ontslagen (officieel: met pensioen zonder salaris) en vaak uit geldnood bij DAESH in dienst zijn getreden.
  Dit alles kon alleen ontstaan in het vacuüm dat werd gecreëerd door president Bush Jr, die onder valse voorwendselen de relatief stabiele staat Irak heeft vernietigd.

  Nu kunt u hier wel heel stoer de wijsneus komen uithangen en hier toch weer Turkije proberen belachelijk te maken door de vraag op te werpen waarom Turkije niet begint met de VS uit Turkije te zetten, maar uw premier Rutte durft Obama niet eens ongevraagd op te bellen. Dat Turkije nu actie onderneemt in Syrië is al 50 x meer dan wat uw kleine onbetekenende zinkende schip dat Nederland / EU heet heeft ondernomen. Om nu Turkije te verwijten dat ze niet snel genoeg maar uw zin alles tegelijk ondernemen is volledig onterecht en diplomatiek gezien bovendien onhaalbaar. Dat Turkije boos is op de VS wil nog niet zeggen dat wij ruchksichtlos in een pennenstreek 100 jaar van samenwerking overboord zetten. Zoiets zou alleen iemand met uw IQ doen, iemand dus met het IQ van de huidige buitentemperatuur, maar dan in Fahrenheit.

  Turkije is diplomatiek intussen vele malen verder dan Nederland en weet hoe ze langzaam de druk op moet voeren en de VS aan moet pakken. U zult zien, mocht Trump de lijn van Obama doorzetten (wat vrij onwaarschijnlijk is) dat op enig moment onze vriend Putin met veel plezier samen met Turkije zal optrekken waar het de koers in Syrië betreft en dat Turkije uiteindelijk diplomatiek zal winnen.
  En niet met de botte bijl, zoals simpele zielen als u erin staan.

 • Ozturk

  Ik wil wel graag even die oorzaak-gevolg discussie aangaan.
  Zoals u weet zijn ‘de Amerikanen’ niet in 1776 uit de lucht komen vallen. Sterker, de Amerikanen die u bedoelt bestaan als volk / zuiver rasgenoten niet eens, tenzij u de lokale Amerikaanse volken bedoelt die voor Columbus’ ontdekking reeds vele duizenden jaren op het Amerikaanse continent leefden.
  Aldus hebben we het hier over een allegaartje van Europese volkeren bestaande uit Hollanders, Engelsen, Ieren, Portugezen etc. etc., kortom, allemaal volken die voor duizenden jaren gevangenisstraf aan wreedheden op hun naam hadden staan al lang voor 1583.
  Het is weer erg typerend dat u uw geschiedschrijving graag wilt beginnen in een voor uw verhaal functioneel jaartal.

  Ik stel voor dat we deze discussie overslaan en terug gaan naar vandaag, voordat u van mij op dit vlak een genadeloos ‘historisch’ pak slaag van mij krijgt.

  Terug naar de inhoud:
  ‘Het is wel erg islamistisch om altijd eerst te roepen dat alles en iedereen ergens achter zit, of dat een logisch en consequent verhaalt is maakt niet uit.’
  Ik zou zeggen:
  Het is wel erg christelijk (oftewel blank-islamofoob) om achter alles wat mis gaat een islamitische schurk te zoeken en die de onvoorwaardelijke schuld te geven. Of dat nou echt de achterliggende waarheid is maakt u niet uit.

  Met uw verhaal maakt u wel goed duidelijk dat u geen idee heeft wie DAESH is en hoe die organisatie in elkaar zit / Is opgebouwd. De mensen die u benoemt zijn de nietsbetekenende mensen in het veld, de zogenaamde zandhazen. Totaal onbelangrijke informatie.

 • Ammon Teremun

  Ik zou een sprookjesboek gaan schrijven als ik hem was.
  Vice premier leest de wereld de les voor?
  Turkije gaat het wel even flikken?
  Hoezo hoogmoedwaanzin?
  Ik kan me toch werkelijk niet voorstellen dat het grootste gedeelte van de bevolking hem serieus neemt.
  Turkije heeft isis de oorlog verklaard en krijgt daar nu de rekening voor gepresenteerd.
  Ik denk zelfs dat dit pas het begin is.
  En dan zit hij uit zijn ivoren torentje te schreeuwen dat ze het wel even gaan doen.
  Ik krijg hoe langer hoe meer medelijden met de gewone Turkse bevolking.
  Hier harder je schreeuwt, hoe harder je valt.

 • Levooo1995

  Beste ozturk,

  Je kan henk niet wijs maken aan gebrek van kennis want deze idioot is ook een zionist. Alleen hij ontkent en volgens mij kan hij het ook niet hebben tegen harde feiten omdat hij in de spiegel kijkt van vakse accusaties tegen Turkije, Islam,vs noem maar op. Ook al zou u een discussie met deze rat starten het zal nutteloos zijn.

 • Bart Devries

  samengevat:
  buiten Turkije om is “de rest van de wereld” bezig via terrorisme te
  strijden met als doel Turkije aan te vallen.
  Weten de islamitische
  terreurgroepen in indonesie die Rohingya moslims bestrijden al dat ze
  dat doen om turkije te pesten? 😉
  Ik denk dat de wereld beter af is al we
  minder in speeches “iedereen”,”allemaal”,”de wereld” als woorden zouden
  gebruiken. Je kan moeilijk zeggen dat “alle turken” hetzelfde denken
  toch? “de wereld” als tegenstander is net zo absurd

 • Ozturk

  Bedankt voor het lesje ethiek meneer de Vries.
  Nu mag u weer gaan naar uw linkse politiek correcte websites.

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  ‘Ik denk zelfs dat dit pas het begin is.’
  Denkt u dat, of hoopt u dat?
  Liever geen ongevraagde schijn-medelijden van uw zijde. Lever liever uw bijdrage als daarom gevraagd wordt. Bijvoorbeeld door direct onvoorwaardelijk steun uit te spreken aan de democratisch gekozen regering na een couppoging. Toen had u (NL / EU / VS) veel meer moeite met het betuigen van medelijden, dus hou het nu ook maar voor u.
  Het Turkse volk redt zich wel, wij hebben een sterke leider op wie wij onvoorwaardelijk op vertrouwen.

 • Bart Devries

  MIJN linkse politiek correcte websites….. U heeft het over sites zoals deze?

 • Ozturk

  Bent u nu serieus? Links is waar uw duim rechts zit.
  U heeft duidelijk geen kennis van hoe het Turkse politieke spectrum eruit ziet en waar de AKP daarin gelegen is.

 • Bart Devries

  Tsja, dat verhaal over mijn “linkse politiek correcte websites” kwam toch echt bij U vandaan. Ik poste over een minister in functie die “de rest van de wereld” veroordeelt. Wat heeft dat met links-rechts te maken? U mag het voor mij in jip-en-janneketaal opschrijven hoor.

 • Ozturk

  Gezien uw kennisniveau lijkt mij jip-en-janneke-taal nog iets te hoog gegrepen, maar ik zal Fiep Westendorp vragen om bij het verhaal voor uw begrip vooral veel illustraties toe te voegen.

 • delarosa

  waren de eunuchjes van de sultan ook zo blij? of de geroofde seksslavinnen? btw israel is ontstaan omdat die selsuk turken er een zooitje van hebben gemaakt. Een heel kalifaat naar de kloten omdat ze de basisregels v economie niet begrepen. Ze hadden beter wat joden in kunnen huren voor fin. onderwijs maar daar zijn turken veel te koppig voor.
  Prachtig die koppigheid en ontkenning van turken in het algemeen en een vast geloof in onzinnige complottheorieen, dat geloven ze omdat ze zelf niet kunnen nadenken.
  Je ziet helaas niet dat Erdogan het hele land naar de knoppen brengt terwijl hij op goud zit…turkije is de zo ongeveer de meest strategische plek op aarde op dit moment. Het kan de energiehub worden vd toekomst naar europa toe. Jullie hebben eufraat en de tigris. Straks het grootste vliegveld ter wereld. Helaas willen Turken maar niet zien dat Erdogan het allerallerallerslechtste is voor de toekomst van turkije wat je maar kan bedenken. Ik spreek je over 10 jaar wel weer …dan is er namelijk een dikke vette oorlog. Alleen een mongool heeft nog hoop

 • Bart Devries

  dank U wel. En U weet. een man is net zo veel waard als zijn woord. Ik zit er helemaal klaar voor.

 • delarosa

  U begrijpt het woord diplomatie niet. Politieke diplomatie gebeurd op de achtergrond in achterkamertjes. U weet helemaal niet wat er daadwerkelijk wordt afgesproken tussen landen en hun regeringen. Het gebeurd buiten het oog van de camera en de media.

  Voorts is het zo dat het gemiddelde IQ in Nederland 102 is en hiermee staan we 5e in de wereld. De Turken komen niet verder dan 85 (trouwens khazaarse joden komen uit op 115 dit is het meest intelligente volk op aarde).
  Als Amerika ISIS kan creeeren en landen in totale ellende storten. Bijv. Libie, Syrie, Irak etc. Wat kunnen ze dan wel niet straks met Turkije doen?????…denkt u daar wel eens aan? Ik verwacht niet dat het nog lang duurt voordat Erdogan …nou ja de rest hoef ik niet eens in te vullen

 • Bart Devries

  Turkije steunt de Oeigoeren al jarenlang in hun strijd om los te komen van China en de president Erdogan vernoemde in 1995 een stadspark in Istanboel naar de Oeigoerse nationalist Yusuf Alptekin. Mogelijk terrorisme uit die groep tegen china of andere landen zou dan samenspannen van de “wereld” tegen turkije zijn?

 • Ozturk

  Heer Delaroso,

  Zonder al te veel in te willen gaan op uw volledig misplaatste kwalificaties van de Turkse economen en eveneens misplaatste arrogantie over het Israëlische superieuere kennisniveau op dat vlak, wil ik u graag wijzen op de contradictie in uw betoog.

  Natuurlijk is Turkije een energie hub. Natuurlijk is Turkije een (lucht-)verkeershub. Natuurlijk heeft Turkije een belangrijke diplomatieke strategische positie. Behalve de geografische lokatie van Turkije komen die overige dingen niet zomaar uit de lucht vallen. daar heeft Erdogan en zijn AK Partij de afgelopen 15 jaar hard voor gewerkt. Uit dit alles trekt u vervolgens de conclusie dat Erdogan het slechtste is voor de toekomst van Turkije. Zonder turkije was er vandaag geen eens een Turkije in de huidige vorm. Kom niet aanzetten dat dat zonder Erdogan ook wel zou zijn gelukt, want daar is Turkije tussen 1923 en 2002 ook niet in geslaagd, terwijl er genoeg kansen zijn geweest.

  Kortom, u heeft niet veel besef van oorzaak en gevolg, en daarom laten we uw mening en betoog maar voor wat die is.

 • Ozturk

  Dat Turkije onze verwanten in XinJiang steunt is niet meer dan normaal. Nooit heeft Turkije de Oeigoeren opgeroepen op welke wijze dan ook opgeroepen tot het gebruik van geweld.
  Als het vernoemen van een park naar een Oeigoerse nationalist de enige beschuldiging is waar u mee op de proppen kunt komen, dan voelt u zelf ook wel aan dat uw betoog is gebouwd op drijfzand en inhoudelijk nogal zwak is.

 • Ozturk

  Heer Delarosa,

  Dankuwel dat u mij de definitie van diplomatie even heeft uitgelegd, u voegt echt iets toe op dit forum. Ik zou er uit mijzelf nooit opgekomen zijn dat er achterkamertjes bestaan.

  Die slimme Khazaarse Joden werden anders wel bijna uitgemoord door ene meneer Hitler, terwijl de Turken als enige volk nog nooit zijn overheerst door welk ander volk dan ook, daar waar de joden vanwege het gebrek aan een eigen staat door de geschiedenis heen een zwervend bestaan hebben geleid en steeds in gastlanden hebben geleefd. Men kan zich dan ook afvragen of alleen slim zijn voldoende is om te overleven.
  Maar verder wens ik u natuurlijk veel plezier met uw wereldrecord IQ.

  Aangezien u hier zo hartstochtelijk de Joden verdedigd, terwijl niemand daar verder naar vroeg, neem ik aan dat dit nieuwe account weer een alias is van onze dorps-Jood Sobiesiki.

  De VS kan alleen ellende creëren in landen met zwakke structuren en met zwakke regeringen zoals Libië, Irak, Syrië, Egypte en het Turkije van de 20e eeuw etc.
  In het Turkije van vandaag staan de VS machteloos, hetgeen wel blijkt uit de mislukte coup (georganiseerd door de CIA, net zoals alle voorgaande Turkse coups) van afgelopen juli en de mislukte Gezi-opstanden.
  Dus ja, ik denk daar inderdaad wel eens aan.
  Ik weet echter dat wij turken onverslaanbaar zijn als wij zij-aan-zij staan en onze president Erdogan weet zijn volk als geen ander te mobiliseren en zelfs te verenigen op het moment dat ons land wordt aangevallen door duistere krachten.

  Onderdeel te zijn van zo’n land met zo’n leider en zo’n volk, daar kunt u alleen maar van dromen.

 • Bart Devries

  ik zou je eens informeren over het nieuws uit turkije vandaag…..

 • Ozturk

  Wat bedoelt u precies? Het zou fijn zijn als u minder cryptisch bent, wij zijn niet zo intelligent en er gebeurt veel in Turkije.
  Zo is er vandaag in Ankara-noord een nieuwe metro-lijn (M4) geopend, ik ben er zojuist mee naar huis gereisd. Prachtig bouwwerk en een nieuwe stap voorwaarts voor het Turkse volk. Bedoelt u dat?

 • delarosa

  Wellicht kunt u aan mij uitleggen waarom het ottomaanse rijk in elkaar gedonderd is? Als je de relatie geld en joden niet snapt dan ken je de geschiedenis niet van joden in relatie tot rente. Maar goed daar heb ik geen tijd voor om dat allemaal uit te leggen.
  Ik snap prima wat u zegt over Erodgan en zijn prestaties in het verleden. Ik geef alleen aan dat het gaat eindigen in oorlog en ellende. De hele wereld ziet dit inmiddels behalve Turken zelf. De ondergang is nabij en binnen 10 jaar is Turkije passe

 • delarosa

  trouwens mehmet was dol op joodse fin. adviseurs net zoals de koning van marokko.

 • Ozturk

  Het Ottomaanse Rijk was sowieso dol op Joden en bood hen een veilige haven toen zij moesten vluchten uit het vijandige Spaanse rijk. U vertelt niets nieuws. ik begrijp uberhaupt niet waarom u zich als jood zo af loopt te zetten tegen Turkije, de Turken en het Ottomaanse verleden. Het zal wel een persoonlijk complexje zijn?

  Sterker, zonder de joodse connectie in Istanbul bestond er vandaag de dag geen Nederland en had Nederland geen Gouden Eeuw gehad. Maar dit alles terzijde, want ik dreig nu net zo af te dwalen als u.

 • delarosa

  het is maar net hoe je turk definieert. De ottomanen waren seltsjoeken …de turken die in europa wonen stammen daar helemaal niet van af. Zoals u weet komt het turkse volk uit t gebied boven mongolie. Met de gouden horde van Kahn konden de turkse volkeren (tartaren etc )zich verspreiden. Het Turkse volk is zeker wel vele malen onderdrukt en zeker door de islam. Want mohammed moest niets van turken hebben (dit kan je terugvinden in verschillende hadits). Turken waren net zoals de mongolen vooral een nomadisch volkje die het tengiiraanse (of zoiets) geloof aanhingen.

  Nogmaals Turkije gaat het zwaar voor de kiezen krijgen omdat ze hun eigen zwakte niet zien. Alleen de tijd is aan mijn zijde en zoals ik in een eerder betoog al aangaf is mijn inschatting dat er binnen 10 jaar de pleuris uitbreekt in Turkije door een in zichzelf gekeerde dictator

 • Ozturk

  De Turkse geschiedenis ken ik maar al te goed. Alleen is die geschiedenis niet relevant in de ze discussie die gaat over de korte geschiedenis van de afgelopen maximaal 50 jaar, het vandaag en het morgen.
  Wat betreft het morgen, dat wat u uitspreekt is meer de wens die de vader van de gedachte is.
  Zoals bekend zijn de vroegere wereldmachthebbers niet zo blij met de opkomende macht van landen als Turkije, Iran en Rusland. Zij proberen uit alle macht de beproefde verdeel-en-heers strategie nog eens toe te passen, exact hetgeen u hier ook uitspreekt. Het lukt alleen niet meer zo goed.
  Men heeft nu recent diverse keren geprobeerd Turkije en het Turkse volk uit elkaar te drijven (2013, 2016 en nog enkele kleinere incidenten), maar steeds is het mislukt en werd een averechts effect bereikt.

  Turken hebben een andere handleiding. Wat lukt bij andere volken lukt nooit bij ons. Uw visie is een algemene visie en derhalve niet van toepassing op het huidige Turkije.
  Maar het is voor u een leuke fantasie, dus hou die vast.

 • delarosa

  U ziet niet in dat de wereld turkije nodig had maar dat dat niet meer het geval is over een paar jaar. Dan kotst de hele wereld op t turkse misplaatste eergevoel. DE HELE WERELD. U snapt ook niet dat Nederland nergens op hoeft te reageren aangezien wij geen onderdrukt volk zijn en van niemand iets te duchten hebben. Wij hebben de gehele wereld al overheerst en voc was de grootste onderneming die ooit heeft bestaan. Daar is ook de grond gelegd voor onze diplomatieke positie in de wereld. We bewegen een beetje naar links en naar rechts maar hoeven niet echt iets te doen. Turkije is een landje dat nog niet eens het BNP van dit landje kan evenaren. Hoe diep triest is dat met zoveel mensen

 • Ayhan

  Beste Kerel
  Aller eerst welkom op de Forum
  Wist je dat ook door hulp van de joden Engelsen fransen en Italianen en natuurlijk Engelse spion Lawrence die die Arabieren heeft opgezet met de belofte dat zij een land zouden krijgen de jood Theodor Holsz die is naar de sultan gekomen en hem aangeboden om de schulden te betalen als ze maar een stuk land konen krijgen (wat ze nu hebben gestolen van de Palestijnen)
  Sultan Abdulhamid Han heeft dat geweigerd daarna hebben ze paar keer aanslagen op hem gepleegd waarbij een Belg ook betrokken was
  Nu lees ik dat je schrijft dat Erdogan land naar de knoppen helpt samen met mij is 68% erg blij met die man dus wou jij zeggen dat iedereen ongelijk heeft en jij heb gelijk ?
  Die man is HEEL GOED bezig in Turkije weet je hoe vaak ze bezig waren in die 15 jaar tijd met aanslagen coups zowel met rechtelijke macht
  Jazeker heb je goed gezien dat Turkije Energie hub is Dat is de oorlog tegen Turkije wat er aan de hand is zoals je misschien weet oorlog tussen landen en die gebruiken terroristen (geheime oorlog) Engelsen zitten meer dan honderd jaar in midden oosten en de Amerikanen gebruiken de DAESH opgericht door CIA alle terroristische organisaties zijn opgericht door hun maar dat terzijde beide groepen willen nu dat Turkije bij hun komt (niet als gelijkwaardige Compaan maar als slaaf wat ze al 80 jaar hebben gedaan in Turkije ) iedereen die niet met ze werkte ging eraan of werd er coup gepleegd
  ik kan je er zoveel over vertellen ik merk al dat je dit allemaal niet weet het gaat om olie vriend degene die Midden-Oosten beheert beheert het vermogen dan praat ik ik over honderden miljarden dollars
  En aangezien Erdogan niet aan slaafse praktijken meedoet hebben ze hem voor dictator uitgemaakt maar gaat ze niet lukken

  ps helaas moet ik nu weg maar ik zal je later hierover meer schrijven

 • Ozturk

  Heer delaroso,

  Nogmaals, zonder de Ottomanen had uw Nederlandje inclusief VOC nooit bestaan. Dat heeft u compleet te danken aan de Ottomaanse Sultan. Achteraf bezien is dat zelfs enigszins bedenkelijk, aangezien de VOC ook de grootste schendingen van mensenrechten en genocide heeft begaan uit de historie en de Ottomaanse sultan daar indirect medeplichtig aan was.

  Wat betreft uw toekomstvisie voor Turkije, dat zullen we maar voor kennisgeving aannemen, want die is volslagen belachelijk.
  Sowieso is een toekomstvoorspelling niet echt stof voor een discussie omdat het puur speculatief is.

  U kunt echter wel vergeten dat de wereldorde terug zal keren naar hoe het ooit was, want die tijd is definitief voorbij.
  Reken erop dat uw westerse landjes definitief moeten inboeten aan wereldmacht en dat u permanent een toontje lager zult moeten gaan zingen. Zorgt Turkije daar niet voor, dan zorgen de nieuwe wereldmachten als Rusland, Iran, India, Brazilië, China etc. daar wel voor.
  U bent een zinkend schip, meneer Delarosa.

 • Ammon Teremun

  De Hr Ozturk weet alles.
  Hij wordt elke morgen even gebeld uit Ankara voor de laatste ontwikkelingen en die kan hij dan mooi hier verwoorden.
  Al staat half Turkije in de brand, volgens hem is er dan nog niks aan de hand en groeit Turkije elke maand nog met enkele procenten.
  Volgens mij werkt de Hr Ozturk voor een media censuurbureau van de Hr Erdogan.
  Ik kan het natuurlijk mis hebben, maar heel veel uitlatingen wijzen daar wel op.

 • Ozturk

  Nogmaals meneer Delarosa, uw toekomstvisie is geen knip voor de neus waard en het niet eens waard om over te discussiëren. U kent zichzelf te veel eer toe als u zegt dat de tijd aan uw zijde staat. Ik denk het tegendeel.

  Dus Ottomanen zijn geen Turken?
  En de Europese Turken zijn dus geen afstammelingen van het Ottomaanse Rijk?
  En Turken zijn onderdrukt door een geloof?
  Zullen we maar gewoon stoppen met deze discussie?

  Nederlanders zijn vele vele malen onderdrukt door andere volkeren, dát is een feit. Maar dat kan ook niet anders want Nederlanders zijn net als Joden een klein en nietsbetekenend volkje.
  Uw rijkdom van vandaag is slechts geroofd van andere volken (koloniën) ofwel uit de aarde (aardgas). Diefstal dus.

 • delarosa

  met name een handleiding voor genocide. Er leeft vrijwel geen christen meer in turkije en als t ff kan ook geen koerden meer straks. Ik weet heel goed wat er is gebeurd met armenen, kaukasiers , assyriers, de grieken en zwarte afrikaanse slaven. Ach ja verleden telt niet ….waren andere tijden toch? Een turk is 99% onderbuik en 1% verstand.

 • Ayhan

  zoveel mensen wonen in Turkije die geen moslim zijn
  zoals je leest heeft dit een joodse instelling gemaakt dus 320 christenen duidelijk

  Bet İsrael Sinagogu, İzmir.
  Türk Musevi Cemaatinin yayınladığı veriye göre Türkiye’de yaşayan Yahudi sayısı 20.000 kadardır.[1]
  Hristiyanlık[değiştir | kaynağı değiştir]

  Aya Triada Kilisesi, İstanbul.
  ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 2012 Uluslararası Din Özgürlüğü Raporu ‘na göre Türkiye’de 60.000 Ermeni Ortodoks, 20.000 Süryani, 2.270 Rum Ortodoks, 15.000 Rus Ortodoks, 7.000 Protestan, 25.000 Katolik, 5.000 Yehova Şahidi, 3.000 Keldani [2][3] yaşamaktadır. 2006 yılı Haziranında yayınlanan Mormonluk ve Mormon Kilisesi Üzerine Bir Araştırma adlı makalede belirtilen veriye göre Türkiye’de 850 Mormon yaşamaktadır.[4] Pew araştıra kuruluşuna göre 2010 yılı itibariyle Türkiye’de yaşayan toplam Hristiyan nüfus 320.000’dir.[5

 • Ayhan

  koerden leven er 20 miljoen (die geen landverraders zijn )

 • Ozturk

  Er hebben door de hele geschiedenis heen onafgebroken christenen, assyriërs, joden en wat dies meer zij in Turkije gewoond. Ze wonen er nog steeds, en zullen er ook blijven wonen.
  U dramatiseert de boel en probeert stemming te maken.
  Zal wel een joods dingetje zijn.

 • Ammon Teremun

  Hr Ozturk,
  Ik denk dat persoonlijk en hoop dat zeer zeker niet.
  Leg mij geen woorden in de mond waar ik het niet heb over gehad.
  Wat ik wel of niet voor mij hou, maak ik zelf wel uit , u niet.
  Als u dat schijn-medelijden noemt, prima , ik weet dat u een teer Turks zieltje heeft die zich weinig anders kan veroorloven.
  Het Turkse volk zich redt volgens u, waarom is er dan financiële hulp nodig vanuit Europa? Of is dit een zakcentje ?
  Turkije tegen de rest van de wereld !
  U heeft al veel lovende eenzijdige epistels geschreven hier maar dit vindt ik persoonlijk weer een hoogtepunt.
  Nogmaals een hoop populistisch geschreeuw maar weinig inhoud.
  Veel plezier met uw “sterke leider”.

 • Ayhan

  Wij leven dag in dag uit met Turkije
  Alleen mensen als jij zullen dat nooit begrijpen
  ik had jou een tijdje je reactie gevraagd over de pizzagate in usa maar je presteerde weer om over iets anders te praten net zoals je ook vaak doet als we over Egypte hebben Ammon waarom eigenlijk?

 • Ammon Teremun

  En dan denk jij zeker nog dat ik hier serieus op in ga ?
  Ik ben niet van de pizza’s.
  Ik heb veel liever , volgens enkele volgelingen hier, shoarma met alle beperkingen en verwensingen.
  Geeft niet, een kwestie van taalgebrek bij deze mensen.

 • delarosa

  Ik heb niets met joden en ben geen jood, maar dat terzijde. Er woonden in 1900 nog 25% christenen en nu 0,1%…Dit is vast ook wel ergens op wikipedia te vinden. Ik ga ook niet meer in gesprek met u over dit soort zaken aangezien het geen zin heeft. Veel plezier

 • Ammon Teremun

  Ha die Hakan,

  Ook weer wakker?
  Zijn de Amerikanen al weg van Incirlik ?

 • delarosa

  wat in europa rondloopt zijn geen seltsjoeken ..dat bedoel ik. De turken laten zich onderdrukken door de islam. Maar goed dit geldt voor elke religie en in het bijzonder voor islam. Ik zal verder niet doorgaan op kwantum theorie en evolutie en kosmologie want dat is nou eenmaal niet verenigbaar met religie.

  Ottomanen hebben veel meer geroofd dan Nederlanders dus ik weet niet waar u heen wil met de discussie? Nederlanders zijn gewoon slimme handelaren daarom werd alles vanuit Nederland gekopieerd door de Engelsen. Zoals fractioneel bankieren en de uitvinding vd beurs etc. De voc kon gewoon meer schepen bouwen door slim te bankieren. Voor dat denkwerk hadden we echt geen turk nodig. Het spijt me. Je kan je beter afvragen waarom turken naar dit landje zijn gekomen als t daar allemaal zo fantastisch is. U maakt me wel aan t lachen en ik moet u nageven dat u de meest intelligente turk bent die ik ooit ben tegengekomen. Ik schat u in op 50% onderbuik en 50% intelligentie.

 • Henk

  Ik zeg niet dat iedereen ontevreden was in het Ottomaanse rijk. Maar Armeniërs, Grieken, Bulgaren, Serviërs, Bosniërs, Kroaten, en Roemen zijn zo maar wat mensen die het toch echt wat anders zien. Als het Ottomaanse rijk echt zo fantastisch was, dan waren ze toch wel verwelkomt in Wenen?

  Zionisme is een stroming van een aantal Joden die een eigen staat wilde waar ze veilig zouden zijn. Als ik het zou bestuderen kom ik tegen dat de zionisten de Russische revolutie gepland hebben. Poetin ziet zichzelf als de voortzetting van het Russische Sovjet imperium. Dus iemand die zich als voortzetter van een zionistisch revolutie ziet is de grootste vriend van Erdogan.

  Daarnaast zijn er genoeg families die erg machtig geworden doordat ze toegang hadden tot personen of informatie van/over de rijken. Grappig dat die personen nooit in dit soort lijstjes komen omdat iedereen blind loopt te staren op het magische getal 13. (Leg jij mij eens uit waarom Albert II Thurn van Taxis de jongste miljardair is en zijn voorouders een grote postdients hadden) Maar blijkbaar is effectieve macht niks waard omdat het een hele samenzweringstheorie omver zou gooien.

  En was het ook niet zo dat Kennedy Sr. de steun van de maffia zou krijgen als hij de maffia met rust zou laten. Jonh F en Robert Kennedy begonnen juist de maffia aan te pakken. Cherry picking maakt een leuk verhaal kloppend, maar dat betekend nog niet dat het de waarheid is.

 • delarosa

  Ik ken het riedeltje wel vd brics landen en sco landen en dat china meer dan 10% in de amerikaanse staatsschuld heeft geinvesteerd en blalablblbla bla….Europa is veruit de grootste economie op aarde met amerika als goede tweede. China komt militair en financieel echt niet in de buurt. Voor de rest is er geen enkele tegenstand. Reken maar dat china bij de ballen wordt gepakt als ze over de streep gaan en niet zo zachtjes ook. Rusland is geen wereldmacht en piept en kraakt aan alle kanten. Ze hebben olie en gas en voor de rest hebben ze sneeuw. U laat zich gekmaken door complot theorieen over de val vd dollar etc. Laat me niet lachen . Amerika is nog nooit zo sterk geweest. Het is alleen onzichtbaar en warrig voor degene die de verhoudingen niet begrijpt

 • delarosa

  ozturk je zit naar de complete ondergang te kijken van turkije. Zoals ik al zie de hele wereld ziet t behalve turken zelf. Erdogan heeft t volk achter zich maar de rest vd wereld lacht jullie uit. Erdogan trapt in elke val waar ie maar in kan lopen ..hij loopt amerika en europa uit te dagen en hoopt op steun van rusland china en iran. Wat denk je nou zelf? china en rusland willen niks te maken hebben hebben met turkije..helemaal niks …ze trekken liever op met syrie en iran. Je ziet het niet ozturk omdat je een turk bent. Erdogan staat al schaakmat en zal ten onder gaan.

 • Henk

  Een volk wat gevangenisstraf krijgt? Geen idee hoe u dat voor u ziet, maar het klinkt als een collectieve bestraffing.

  U heeft het over een historisch pak slaag, maar we zijn het toch eens dat er eerder Islamistisch geweld was dan Amerikaans geweld? En ik geloof niet dat een Gülen volger in staat is om een pak slaag te geven. (U vroeg mij trouwens om het te onderbouwen, ik ga er van uit dat ik het duidelijk genoeg onderbouwd had dat u een Gülenvolger bent?) Maar de islam schrijft voor om het geloof te verspreiden, hoe en wat, dat verschilt, maar met geweld is een manier die minstens een flink aantal moslims aanhangt. Bent u dan zo blind dat er op een gegeven moment een groep op staat die met geweld. De VS heeft zeker fouten gemaakt die bijgedragen hebben aan een voedingsbodem, maar de stelling dat de VS ISIS heeft opgezet is belachelijk. Ik benoem geen mensen, ik zeg alleen de de strijders niet door de VS getraind zijn, en dat de VS ISIS niet zelf van wapens voorzien heeft. Maar als u zo goed op de hoogte bent, kom eens met een lijstje namen en plaatsen waar de VS mensen heeft opgeleid die nu belangrijke posities innemen bij ISIS.

 • Henk

  Iedereen is het er wel over eens dat de Irak oorlog van Bush Jr een grote fout was. Maar een staat destabiliseren betekend nog niet hetzelfde als het oprichten van terroristische groeperingen.

  Maar leg mij even uit hoe een serieuze oorlog gevoerd wordt zonder dat de vijand aangevallen wordt? Of je valt je vijand aan of je doet het diplomatiek. Maar nu roepen dat de VS achter ISIS zit is toch geen serieuze diplomatie? Turkije wil dus nu blijkbaar wachten tot Trump president is. Wat voor verschil gaat dat worden? Je kan als president toch ook geen 100 jaar (?) samenwerking overboord zetten? Met Trump zal het niet anders zijn, hij kan besluiten om soldaten van een buitenlandse basis terug te halen maar militair is het beter om eerst de troepen bij het front weg te halen, en niet de luchtmachtbasis die ondersteuning biedt.

  En waarom moet u hier Nederland bij halen? Wat hebben wij te vragen aan de VS? Nederland of Rutte roept niet dat wij in oorlog met de VS zijn. Als je zoals Kurtulmus gaat roepen dat je in oorlog bent iemand, dan ben je wel degelijk bezig met de botte bijl, maar als ISIS of Boko Haram na februari nog een aanslag pleegt, dan weten we in ieder geval dat Turkije verantwoordelijk is want die hadden beloofd om hen aan te pakken.

 • Henk

  Je vindt mij een rat? DAn wil ik even weten wat je van Gülenavolgers vind?

 • Ayhan

  Ik wil inhaken over het verhaal van Kennedy waarom hij vermoord is die familie Kennedy heeft de hulp van maffia ingeroepen om gekozen te worden wat ze ook hebben gedaan niet alleen maffia zit er achter Kennedy maar ook FBI chef John Edgar Hoover zijn broer van Kennedy wou hem vervangen CIA en de wapen industrie omdat hij waagde de oorlog stop te zetten toen die tijd daarom hebben ze hun vermoord

 • Pass Enes

  Awel bestudeer dan ook maar eens wat de doelen zijn van deze mensen waarvoor ze al jaren 7/24 voor werken. Het getal maakt mij niet uit hoor als het 13 is of 18..
  Heb je onderzocht hoe ze hun staat hebben gevormd?
  En waarin zij juist allemaal in geloven? ..
  Ik denk als je dat eens eerst bestudeert dan zul je over vele dingen anders denken.
  Een volk dat gelooft denkt dat gij en ik van de dieren komen, als slaven dienen en dat hunzelf `het gekoze` volk zijn. Die ook nog macht heeft over de hele wereld MOET JE DAN TOG MEER INFORMATIE HEBBEN DAN DAT ZE EEN STAAT WILLEN EH..

  En weet je ook trouwens, ze willen al het grond tussen de eufraat en de nijl.
  Wat een toeval dat juist daar alles gebeurd.
  Wat een toeval dat de operatie van Turkije nu , De Eufraat Schild noemt… 😉

 • Ayhan

  Wat denk je dan dat ze de laatste 15 jaar in Turkije allemaal hebben gedaan om Erdogan af te zetten ?
  ga eerst dat maar eens uitzoeken

 • Ayhan

  Dat zijn de smerigste soort ongedierte wat op deze aardbol rondloopt en moeten allemaal wat die Hitler met die joden heeft gedaan ook bij hun doen
  Mocht de regering mij als beul naar voren schuiven met aller liefde dat soort ongedierte hoort niet op deze aardbol te leven
  Ik zeg je dit DIEP DIEP DIEP vanuit mijn hart
  Daar heb ik mijn gegronde redenen ervoor
  Ik zelf ben slachtoffer van die hoerenkinderen
  Was dit genoeg henk ik kan nog veel ergere dingen hierop schrijven maar mijn fatsoen zegt genoeg niet verder

 • delarosa

  mooi betoog. Qutar en Iran gaan echt geen pijpleidingen meer aanleggen door t MO en Turkije. Dat is veel te risicovol. Putin gaat ook niet meer die pijplijn door Turkije leggen want veel teveel risico. Als Erdogan gaat morrelen met het water vd tigris en eufraat (GAP project) dan is ie in oorlog met Irak en Syrie en de koerden. Europa haalt hopelijk alle olie en gas uit Rusland voor de komende decennia. Amerika kan dankzij schalie gas en olie nu geheel zelfvoorzienend zijn. Het is duidelijk dat Erdogan niet kan schaken en daar zijn anderen vele malen beter in. Hij had t goed kunnen doen maar heeft veel teveel schade aangericht die erdogan en heeft geen vrienden meer.

 • Ayhan

  Kijk je begint weer waarom zeg je niet waar die pizzagate over gaat je wilt blijkbaar niets weten wat voor smerigheid te gaande is in usa ik zal je geheugen opfrissen gaat over 2 broers die die zijn van die pizzaria die leverden jonge kinderen aan Clintons waarbij ook namen van John kerry soros en meerdere smeerlappen die op hoge posities zitten de Amerikaanse CNN van je en andere media doen alles om het onder stoelen en banken te stoppen
  en jij hebt over shoarma
  maar in jou ogen kunnen ze niets verkeerds doen he

 • Henk

  Al zijn het er 13 of 18, al is het er maar 1. Het sluitende verhaald is mooi, maar dat is cherry picking. Er zijn genoeg machtige families en oud geld kent elkaar al langer, en er werd tussen rijke families getrouwd. Maar de samenzweringen zijn onzin. Met een paar passende dingen wordt een heel verhaal opgehangen. Maar kunt u mij dan nu de door u genoemde 13 families noemen? Dan kunt u mij ook aanwijzen hoe deze mensen verbonden zijn met alle presidenten. En dan gaat u mij ook de banden blootleggen met Trump. Dan ben ik benieuwd hoe u een president die vanuit een familiebedrijf komt de machtigste man van de VS kan worden.

  Als die mensen echt zo machtig zijn, waarom kunnen ze dan niet met een brute overmacht het land nemen wat e willen. Zolang er een oorlog is kan je een gebied niet gebruiken, en die situatie is nu al meer dan 10 jaar aan de gang. Het zou natuurlijk ook zo moeten zijn dat elke stap vooraf uitgedacht is, dus kunt u mij vertellen hoe de zionisten grip hebben op Erdogan om hem bij deze strijd te betrekken? Daarnaast is het vernoemen van een militaire operatie iets wat ook voor de bühne gedaan wordt. De Euphraat wordt al sinds de Thora als een van de belangrijkste rivieren genoemd, dus logisch als je parallel met een rivier optrekt om mensen te beschermen dat je een passende naam vind in Euphrates Shield. Maar in het verlengde van uw verhaal, Skull and Bones lid Bush Sr. was beter bevriend met Erdogan dan Obama, en Turkije heeft al meerdere malen blijk van interesse in gebiedsuitbreiding te hebben, dus ik kan natuurijk 1 en 1 optellen tot 2, Erdogan de Zionist veroverd gebied ten koste van de Arabieren. U snapt nu hoe dingen in elkaar grijpen en hoe makkelijk daar een samenzwering van gemaakt wordt?

 • delarosa

  mehmet was dol op joden omdat ze er zelf niks van konden hahah….qua architectuur, logistiek etc. Het is vervelend om te horen maar er komt gewoon niets zinnigs uit de islam culturen.

  Alles is gejat van perzen en chinezen en byzantijnen.

 • Henk

  Wat ik gister al zei, wat betreft Gülen zitten we tenminste op dezelfde lijn.

 • Deli Balta

  “WIJ HEBBEN ISIS GECREËERD!”, zei de amerikaanse generaal Wesley Clark.

 • SnakeEye

  Wil je de waarheid over vele gebeurtenissen weten bijv. over 9/11 lees dit: http://www.wanttoknow.nl/

 • SnakeEye

  Wil je de waarheid over vele gebeurtenissen weten zoals 9/11 of ISIS ? Lees dit: http://www.wanttoknow.nl/

 • Ammon Teremun

  Dat zal mij toch werkelijk een worst zijn wat er in de VS gebeurd in pizzarestaurants.
  Ik woon in Nederland en niet in de VS en ben en al helemaal geen Amerika fan.
  Wat heeft dit met Turkije te maken? Juist….. Helemaal niks.
  Maar als u dan toch op die toer wilt gaan, hoe staat er ervoor met de 10000 den kindhuwelijken in Turkije?
  Dat is toch zeker ook smerigheid wat gaande is.
  Hoe kun je nou een kind van 13-14 jaar uithuwelijken aan een ouwe viezerik van 50?
  Of is dit volgens Turkse begrippen wel normaal?
  Leg mij dat maar eens uit!

 • delarosa

  ik vind gulen nou juist wel een goede peer. Hij heeft goede ideeen over t onderwijs in t algemeen en wat betreft staatsinrichting. Wellicht komt hij in de toekomst aan de macht nadat erdogan is afgezet. Dan is dan mooi het moment om turkije echt te laten bloeien in handel en onderwijs.

 • SnakeEye

  Beste mensen van Turksemedia. Wat is de reden dat jullie mijn reactie verwijderen?
  Heb ik iets aanstootgevend geschreven?

 • Deli Balta

  Die pijplijn komt echt wel in Turkije, dan mag Europa gas van onze presıdent Erdogan kopen.

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  Een teer Turks zieltje he?
  Zal ik eens beginnen over Koptische christenen in Egypte? Bijvoorbeeld dat het mij helemaal niks interesseert wat hen daar overkomt en dat hun kerken daar in de fik gestoken worden, ook niet als dat vrienden of familie van u zou zijn?

  Zal ik maar niet doen he? Anders komt het tere nep-Egyptische zieltje van heer Teremun bovendrijven.

  U bent toch van een lager allooi dan ik u inschatte heer Teremun. U blijkt niet te beroerd om zout in onze wonden te strooien als wij onze kwetsbaarheden en gevoeligheden tonen.
  En dat stereotypeert de Europese houding tav Turkije ten tijde van de coup en ook meer in het algemeen.

  Over het zakcentje:
  U schreef ergens dat het Grote Turkije vanuit gevoel van trots geen Europese bijdrage zou moeten willen ontvangen. Immers, een groot land niet waardig.
  Geeft u eens antwoord op deze vraag:
  Waarom vind u het dan wel ok dat het rijke Nederland met een BNP per hoofd van de bevolking dat 4 keer hoger ligt dan dat van Turkije enorme bedragen uit Brussel ontvangt, bijvoorbeeld voor ontwikkeling van achtergestelde gebieden?
  Dat kan Nederland toch zelf wel bekostigen?
  Of is Nederland toch niet zo rijk als ze zich voordoet?

 • Ozturk

  Oh, wat vind ik dat jammer dat u niet meer met mij in discussie wilt hierover, ik vond het net gezellig worden.
  Nou ja, dan niet.

  Maar niet voordat ik u toch nog even ingepeperd heb, dat u met ongeldige argumenten komt ten aanzien van het percentage christenen in Turkije in 1900.
  In 1900 bestond het huidige Turkije niet eens, dus die statistiek kunt u helemaal niet tonen.
  Het is bekend dat in het Ottomaanse Rijk mensen hun eigen geloof mochten blijven belijden (kan de PVV nog wat van leren) en dat door de omvang van het Rijk dat rijk ook veel christenen omvatte die nu nog steeds christen zijn en nog steeds wonen waar ze in 1900 ook woonden. Alleen Turkije is een stuk kleiner geworden en binnen de huidige grenzen woonden nu eenmaal altijd al procentueel veel meer moslims.
  Ten derde is binnen dit tijdsbestek ook nog een wereldoorlog gevoerd, waarbij volken met bepaalde nationaliteiten op drift zijn geraakt, zoals wel vaker bij oorlogen.
  In tijden van vrede is in Turkije nooit sprake geweest van actieve seggregatie van bevolkingsgroepen op basis van hun ras of geloof. Dat is wat westerse media en rechtse propoganda u graag wijsmaakt en wat u in westerse boeken leest.

 • Ayhan

  Beste Ammon
  Dit is de grootste kolder wat je de laatste tijd hier op schrijft
  ik verzoek je alleen met feiten te komen
  Het is net zoals dat het hier verboden is in Turkije ook ten strengste verboden daar kan je jaren gevangenis straf voor krijgen
  Maar wat ik weet is dat het in Egypte niet strafbaar is
  Wat zeg je daarop ?
  Trouwens mensen van 50 vind je die viezerikken ?
  Ik vind dat niet zo leuk van je

 • Ozturk

  Turken zijn naar Nederland gekomen op uitnodiging van de Nederlandse regering, omdat de Nederlanders te beroerd waren om hun eigen vuile klusjes op te knappen, dat ten eerste.
  Dat wij Turken daarvoor in aanmerking kwamen in de jaren ’60 is slechts een gevolg van de 1e wereldoorlog en de daarop volgende jaren van verdeel-en-heers politiek door het Westen, waaraan gretig werd meegewerkt door de kemalistische regeringen in de eerste helft van de 20e eeuw, waardoor Turkije klein werd gehouden.

  Ik weet, u wilt graag met mij over exact deze zeldzaam zwakke periode van het Turkse volk praten, omdat dat uw enige kans is om ons de grond in te trappen. Los van deze korte periode zijn Turken altijd superieur geweest aan Nederlanders. Toen de Turken al grote Rijken bouwden in Azië, stond u nog hunnebedden te stapelen in wat tegenwoordig Drente heet.
  En binnen afzienbare tijd zal het natuurlijke evenwicht weer zijn hersteld en zullen de Turken, net als de Chinezen weer gewoon superieur aan u zijn en zult u niet langer de wereld dicteren.

  U schrijft:
  ‘Zoals fractioneel bankieren en de uitvinding vd beurs etc. De voc kon gewoon meer schepen bouwen door slim te bankieren. Voor dat denkwerk hadden we echt geen turk nodig. etc. etc.’

  ik zeg u:
  U had nooit een beurs gehad, geen VOC gehad, scheepswerven gehad als de Ottomaanse sultan Willen van Oranje niet had gesteund in zijn vrijheidsstrijd tegen het Spaanse rijk.
  Wat er na uw bevrijding allemaal is gebeurd heeft u verder allemaal te danken aan de Turken. Ook het begin van de VOC heeft u te danken aan de vergunning die u werd gegund door de Turkse sultan om vrijhandel te mogen drijven in het Middellandse Zeegebied, waarin de basis werd gevormd voor al hetgeen u opsomt.

  Uw mening dat Turken zich laten onderdrukken door de islam is ronduit belachelijk en taalkundig zelfs onmogelijk. Iemand kan niet onderdrukt worden door iets non-fysieks.

 • Ozturk

  Tsjongejonge…
  Nou ja, als u dat wilt geloven, dan moet u dat vooral blijven doen.
  ik weet niet met welke komeet u bent meegereisd en op dit forum terecht bent gekomen, maar u moet lichtjaren van ons verwijderd hebben geleefd, want uw kennis is van enkele decennia gelden en kan wel een update gebruiken. Blijf even hangen op dit forum en we hebben u binnen een week bijgespijkerd met de actuele realiteit.

 • Ozturk

  Een volk wat straf krijgt, dat ziet eruit zoals de moffen terechte strafbetalingen kregen na WW1.

  U vraagt erom, dus dan krijgt u uw pak slaag:
  Nee, we zijn het niet eens dat er eerder islamitisch geweld was dan Amerikaans geweld.
  Amerikanen zijn een samenraapsel van Indo-Europese nakomelingen, en deze volkeren bestaan al heel veel langer dan de islam. Tijdens de vroege Middeleeuwen sloegen deze volken elkaar reeds de hersens in op het Europese vasteland. Lang daarvoor sloegen de Romeinen (zoals u weet Italianen die in Amerika lange tijd Amerikaanse steden onveilig maakten met hun maffia organisatie) en Asterix en Obelix elkaar al de hersens in.
  En zo verder.

  Genoeg slaag zo?
  Zoals ik al voldoende heb weerlegt ben ik geen Gulen-aanhanger, wat tevens de reden is waarom u hierbij uw pakje slaag heeft gekregen, want in tegenstelling tot een Gulen-aanhanger is een échte Turk als ik heel goed in staat om een trollende PVV-er als u een genadeloos ‘historisch’ pak slaag te geven.

  ‘Kom eens met een lijstje namen en plaatsen waar de VS mensen heeft opgeleid die nu belangrijke posities innemen bij ISIS.’
  Dat zijn niet bepaald dingen die in de krant staan meneer Henk. Net zoals Hitler ten tijde van WW2 ook niet dagelijks in de Frankfurter Algemeine publiceerde hoeveel Joden hij die dag weer in de ovens had geschoven.

  Legt u mij eens uit hoe het kan dat ISIS beschikt over Amerikaanse wapens?
  En natuurlijk heeft de VS de ideale omstandigheden voor ISIS gefaciliteerd door een vacuum in Irak te creeren.
  De VS heeft de gele kaart gegeven, de bal op 11 meter op de stip gelegd en ook nog de doelman een rode kaart gegeven. En nu komt u zeggen dat de VS niet verantwoordelijk is voor de man die de bal uiteindelijk vrij in kon schieten en het doelpunt maakt.
  U bent wereldvreemd en heeft een raar realiteitsbesef.

 • Ozturk

  Heer Henk,

  U denkt te veel. Andere Turkse regeringen hebben nog nooit zoveel successen geboekt als de AKP, dus viel er ook nooit iets op de borst te kloppen. Of ze dat wel zouden hebben gedaan is volstrekt speculatief en daarom niet relevant in deze discussie.

  Lira / Euro / Dollar:
  Gaat u zich nu druk maken over uw Euro, die 2 weken geleden door zijn steun van 1,05 is gezakt tov de US dollar, en daarmee al 40% van haar waarde heeft verloren tov het hoogtepunt rond 1,60.
  Draghi noemt dat ‘een goede ontwikkeling voor de export van de EU’.
  Dan zal het toch ook wel goed zijn voor de export van Turkije?

  Istanbul heeft in 2015 62 miljoen passagiers op Ataturk Airport en 24 miljoen passagiers op Sabiha Gokcen verwerkt.
  Na het gereed komen van het nieuwe vliegveld zullen deze passagiers allen via deze nieuwe hub reizen en is het aantal reizigers in 2015 reeds 86 miljoen, wat nog is toegenomen in 2016.
  Daarmee benaderde Istanbul in 2015 de grootste luchthaven ter wereld Atlanta al tot op zo’n 87%, terwijl het aantal passagiers procentueel dubbel zo snel steeg als op Atlanta.
  Waarschijnlijk streeft Istanbul Atlanta al voorbij nog voordat het nieuwe vliegveld goed en wel is geopend.

  ik weet het meneer Henk, het doet allemaal zo’n pijn, vooral voor een Duitser die nu lijdzaam moet toezien hoe ook Lufthansa en Flughafen Frankfurt op de pijnbank liggen en door Istanbul en THY voorbij worden gestreefd.
  Een fiks pak slaag, van rechts en van links.

  Fijn dat u toegeeft dat de EU niet het middelpunt van de wereld is en een zinkend schip is.

 • Ozturk

  Gejat of niet, die Joden zijn niet zo geweldig als u denkt. Het is een slap volk dat zichzelf verloochend en niet voor zichzelf op kan komen. Hitler had u bijna uitgeroeid als hij nog een extra jaartje tijd had gehad.
  Dat zou nooit lukken bij Turken, want dat is een sterk volk dat zich kan verdedigen.

  Er bestaat een goed Chinees gezegde, wat ik volledig onderschrijf:
  Beter goed gejat dan slecht ontworpen.
  Wat nog maar eens onderschrijft dat alleen hersenkracht niet voldoende is om de beste te zijn. Mankracht om dingen te realiseren is belangrijker.

 • Ayhan

  nog steeds niet bijgekomen kereltje ik heet geen Ozturk
  word eens wakker jochie

 • delarosa

  sorry maar ik ga niet in discussie met oninteressante mensen. U bent duidelijk niet op de hoogte vh gas corridon en van de pijpleidingen met ruwe olie vanuit irak en de kaspische zee. Blijkbaar weet u ook niet dat qutar inmiddels gas vervoerd per schip en dit prima kan doen en geen pijpleiding nodig heeft. Het midden oosten is nou eenmaal bevolkt met onbetrouwbaar volk. In het beschaafde europa zou zon pijpleiding niet tot problemen leiden en zou er flink geinvesteerd worden.

 • delarosa

  @disqus_auE6RiJfkL:disqus hier wordt ik wel blij van …je zou zeggen een turk met hersens, maar ik weet dat u geen turk bent maar een blanke die loopt te trollen. Nog bedankt voor de tulpen trouwens…die klote tulpen hebben ons al een keer een crisis gebracht een paar eeuwen geleden. We hadden ook beter moeten weten in de jaren 60.
  Erasmus is het boegbeeld van tolerantie in de Nederlandse geschiedenis. Laat ik hier maar niet herhalen hoe hij over uw volk dacht. Want ik wil u niet beledigen. Misschien kent u ook de uitspraak die hij heeft gedaan. Ottomanen zijn altijd stik jaloers geweest op de verfijndheid vd europese cultuur met hun koningen en mooie kathedralen. Het is helaas niet anders en vele malen beschreven door turkse sultans. Daarom was het doel der doelen ook om constantionopel te veroveren want dit was het middelpunt van deze aarde …en eeuwen vooruit op t ottomaanse rijk.
  Turkije had helemaal niet bestaan zonder de genade van Engeland. Turken heulden met de Duitsers en dat zegt al genoeg over de mentaliteit.
  De sharia is een en al onderdrukking. Daar maakten de ottomanen ook grif gebruik van als grootste slavenhandelaren ter wereld en onderdrukken van vrouwen.
  Het werd ons niet gegund die vrijhandel. Waarom denk je dat Nederlanders zaken deden als enige in china? We zijn gewoon slimmer dan de rest. De turken hadden geen keuze …door slimme onderhandelingstechnieken van de hollanders.

 • delarosa

  welke wereldorde bedoelt u? en over welke jaren spreekt u?

 • delarosa

  ik zou me maar zorgen gaan maken …amerika valt afghanistan binnen en irak ….ze creeren isis. Ze willen Assad zogenaamd weghebben. Als Amerika dat allemaal kan in een paar jaar dan zou ik me als turk heel ernstig zorgen gaan maken met die idioot van een erdogan…..die de amerikanen en russen en europeanen loopt op te stoken. Denk nou s na….u gelooft werkelijk in een goede afloop voor turkije. Ik voorspel u het tegenovergestelde van wat u denkt….helaas maar dat komt door 1 man…..

 • delarosa

  Trump gaat grote vrienden worden met rusland. U gaat straks de lijn zien van usa eu rusland en china. De arabieren mogen nog een jaar of 10 meedoen en dan is t over en uit. We hebben jullie niet nodig

 • Henk

  Ik heb soms het idee dat je totaal niet begrijpt wat je nou zelf zegt. De ytl daalt tov de EURR, maar die stelt niks voor tov de USD. Dan zou de YTL toch nog harder moeten dalen en dan op wereldschaal nog zwakker dan wat ik vanuit een Turks-Nederlands perspectief zeg? In dollars gerekend is alles verdampt, dan is de hele valuta zwendel toch mislukt? Wat is die Erdo toch goed? Binnen een maand terug bij af. Maar geen zorgen, niemand gaat Turkije een pak slaag geven, Turkije stort zichzelf met Erdogan een ravijn in.

 • Bart Devries

  De man die met oud en nieuw 39 mensen doodde in nachtclub Reina in Istanboel is waarschijnlijk een Oeigoer. Dat zei de Turkse vice-premier Veysi Kaynak.

 • delarosa

  hee vriend denk je dat je het uitgevonden hebt ofzo….met je simpele theorieen.

  Je gaat mij echt niets nieuws vertellen hoor. Wees blij dat israel daar is …het enige fatsoenlijke land in het hele midden oosten.

 • Ayhan

  beste Kerel
  Ik heb helemaal niets uitgevonden ik schrijf je alleen wat de waarheid is
  Dat is nou het verschil tussen jou en mij
  Het is alleen de vraag of jij er wat mee doet
  Hah moet niet gekker worden wat je schrijft …het enigste fatsoenlijke land in het hele midden oosten kom op nou geloof je jezelf wel wat je schrijft ? Nee he nou samen met mij niemand doet dat ik zeg maar altijd wat recht is recht wat krom is krom tussen weg is er niet

 • Ozturk

  Ontken ik dat dan? Hierboven leg ik uit hoe dat komt.
  Lees het nog even opnieuw zou ik zeggen.
  Dat u niet bepaald over veel eigen kennis over Turkije beschikt blijkt wel uit het gegeven dat u alles van internet moet plukken, inclusief alle valse en op onwaarheden berustende berichten die men daar vind.
  Dat maakt u niet bepaald een echte discussiepartner.

 • Ozturk

  Heer Delarosa,

  De aanleg van South Stream is al begonnen. Waar heeft u het over?
  En lopen al vele pijplijnen door Turkije, dit is geen fantasietje. Turkije is nu al een energiehub.
  Turkije Is minder risicovol voor Rusland dan Oekraïne. Droom verder.

 • Ozturk

  Transport per schip is vele malen kostbaarder dan transport per pijpleiding.

 • Ozturk

  In oorlog met Syrië en Irak.
  Oh, nou zijn we bang hoor.
  Als het zover komt loopt Turkije in 4 weken door beide landen heen, wat denkt u nou?
  Het zou slechts resulteren in een dubbel zo groot Turkije.
  Dat is een groter probleem voor die landen dan voor Turkije.

 • Ozturk

  Dat idee had ik nou ook bij u.
  Maar ga eens in op mijn stelling: Als het slecht gaat met de lira (volgens u) omdat deze devalueert tegenover andere valuta, dan gaat het toch ook erg slecht met de euro, die immers ook 40% waarde heeft verloren?

  En waarom reageert u niet op de cijfers d’r ers over luchttransport in Turkije die ik u voorleggen?
  Of wilt u het daar nu liever niet meer over hebben?
  Istanbul is inmiddels 1,5 keer zo groot als het miezerige schiphol.

 • Ozturk

  Alles wat u schrijft klopt. Zo heb ik het ook geleerd op mijn Nederlandse school.
  Totdat ik erachter kwam dat meer dan de helft werd verzwegen of weggelaten. De andere helft heb ik zelf moeten zoeken en bijleren uit internationale en Turkse bronnen.
  En aangezien u ook maar een simpele Nederlander bent die redeneert vanuit aleen hetgeen hij uit Nederlandse bronnen heeft meegekregen, kan ik u uw beperkte visie op het heden en de historie ook eigenlijk niet kwalijk nemen.
  Maar blijf gewoon een tijdje op dit forum rondhangen, dan spijkeren wij u wel bij met alle ontbrekende deeltjes.
  Komt goed.

 • Ozturk

  Ongekend. Dus omdat iemand hier slim overkomt kan het geen Turk zijn. Ik heb hier toch echt een Turks paspoort in mijn handen waar een Turkse familienaam instaat.
  Het zegt genoeg over hoe u in het leven staat en hoe racisme welig tiert onder uw hersenpan.

  Hetgeen u allemaal aan onzin op dit forum neerkwakt moeten we dan ook in deze context tot ons nemen.
  Tegen dit type filosofie valt niet op te argumenteren, daarom laat ik het er verder bij.

 • Ozturk

  Dan hebben we het over de wereldorde uit de 20e eeuw die niet meer terug zal komen.

  Zal ik anders illustraties toevoegen?

 • Orhan

  Wat lul jij nouw man ten eerste rohingya moslims leven in burma en zij worden zonder reden afgeslacht door die moordenaars boedhisten .

 • Bart Devries

  het ging om de bewering van De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş “het is bekend waarom men gebruik maakt van deze terreurgroepen”. ““Turkije is het land dat met de wil van Allah al deze vuile spellen zal ontmantelen”. van, let op: “ALLE terreurgroepen van deze wereld”. in speeches “iedereen”,”allemaal”,”de wereld” als woorden gebruiken. Daar ging het kommentaar over. Nu boos zijn dat burma bij de wereld hoort…. dat is wel suf hoor.

 • Ozturk

  Ik volg u niet. Wat wilt u hiermee zeggen? Wat verwacht u nu dat er gaat gebeuren? Dacht u echt dat wij door 1 gestoorde freak onze soortgenoten gaan laten vallen? Dat doen Nederlanders misschien, maar Turken doen zoiets niet, die zijn realistisch genoeg om te begrijpen dat er altijd wel ergens een rotte appel in de mand zit.

 • Jef Vermeulen

  Erdootje wordt bang, Ik ruik het al.

 • Bart Devries

  het gaat er om dat je zo een terrorist een “soortgenoot” blijft noemen die je niet laat vallen. Tussen de rants over Nederlandse soortgenoten blijft posten. Er was geen enkel probleem om honderden “soortgenoten” in Nederland bij de Turkse ambassade aan te geven zonder enig bewijs. Die werden in groep gezet en laten vallen. Tot aan kleutertjes op school toe……

 • Jef Vermeulen

  Jankertje, Nederland is gewoon veel rijker, dat doet zeer bij jouw. Dat weet ik ook wel. Leg je daar nu maar gewoon bij neer.

 • Jef Vermeulen

  Ha..ha..ha.. Orhan de dromer

 • Jef Vermeulen

  Klopt in Turkije wordt er nog gewoon uitgehuwelijkt met minderjarige meisjes. Gevangenisstraf of niet, het gebeurd daar gewoon.

 • Ayhan

  Zo jij weet dus hier beter dan iedereen Jef ?
  Dat is knap van jou zou je dat ook misschien onderbouwen of heb je dat uit een van je teentjes uitgezogen ?
  Ga toch heen man om met een minder jarige te trouwen ga je voor jaren lang de gevangenis in.

 • delarosa

  south stream is helemaal niet doorgegaan. U bedoelt de north stream…ik weet dat dat aan de gang is maar ik geef u op een briefje dat dat project beeindigd gaat worden.
  De reden dat south stream niet door is gegaan is omdat investeerders zich hebben terug getrokken. Europa wil minder afhankelijk zijn van gas en sterk reduceren. Dat is de reden. Poetin heeft wel gasleidingen naar china gelegd en dan hoeft het niet meer kostbaar over zee vervoerd te worden.

 • delarosa

  tenzij de pijpleiding niet veilig is..en zoals u weet gaan de ontwikkelingen snel en qutar kan zeer goedkoop gas leveren per schip

 • delarosa

  wilt is wil

 • Jef Vermeulen

  Leden van de Turkse regeringspartij AKP hebben een wetsvoorstel ingediend, waarin mannen die beschuldigd zijn van seksueel misbruik onder bepaalde voorwaarden met hun minderjarige slachtoffer zouden kunnen trouwen.
  Het parlement had het voorstel in een eerste stemming al goedgekeurd.
  Turkije heeft een omstreden wetsvoorstel ingetrokken na veel felle kritiek uit verschillende richtingen.
  De Turkse premier Yildirim zegt dat het voorstel nu door een parlementaire commissie zal worden bekeken.
  Het feit al dat deze partij zo’n voorstel lanceert zegt al genoeg over de denkwijze van deze mensen.
  In Turkije zijn mensen vanaf 18 jaar meerderjarig, maar trouwen vanaf 16 jaar wordt geregeld door de rechter goedgekeurd. Ook trouwen veel jongeren in een islamitische ceremonie. Dit gebeurt tot op de dag van vandaag nog volop dus ga nou niet beweren dat dit niet plaatsvindt.
  Wat dat betreft staat Turkije op het zelfde eenzame niveau als Egypte.

 • Mohamed Agouraham

  Al-Chwarizmi
  Wiskundige is geen jood.

 • Mohamed Agouraham

  Delarosa.
  Joden zijn 4 honderd jaar slaven van Egyptenaren.
  4 honderd jaar slaven van de Perzen en 4 honderd jaar slaven van de Romeinen.
  Dat zijn grootmachten, in deze tijd te vergelijken met de Amerikanen Europeanen en de Russen. Toch zijn ze door de islamitische legers vernietigd en niet door het joodse leger.

 • Ozturk

  Dat zal vast, maar een pijplijn door Turkije is 100% veilig. Er lopen al veel pijplijnen door Turkije, en daar is nog nooit wat mee gebeurd. Ik begrijp wel dat u afgunstig bent dat Turkije de belangrijke positie inneemt die het inneemt en die in de nabije toekomst nog belangrijker wordt met South Stream.

  En leveren per schip is en blijft erg kostbaar. dat is voor Qatar niet goedkoper of duurder dan voor andere landen.
  u zult met betere argumenten moeten komen.

 • Ozturk

  Ik zou niet bepaald denken dat men in Europa zo investeringsbereid is. Als dat anders zou zijn, dan zou meneer Draghi de rente niet tot onder nul hoeven hebben laten zakken om ondernemers en beleggers tot investeren te dwingen.
  En zelfs dan wil het nog niet vlotten.
  Europa is misschien wel veilig, maar er valt voor investeerders niets meer te halen. Economieën krimpen, bevolkingsaantallen krimpen, deflatie, rente onder 0, kortom een zinkend schip met vele gaten in de romp.

 • Ozturk

  Mijn excuses, u heeft gelijk, South Stream is inderdaad niet doorgegaan vanwege de boycot van Rusland door de EU.
  Ik bedoelde uiteraard TURKISH Stream.

  Over Turkish Stream zegt men:
  ‘De Turkish Stream wordt gezien als de meest veilige transportroute richting het zuidwesten van Europa [vanuit Rusland]. De pijpleiding loopt rechtstreeks van Rusland door de Zwarte Zee, om aan land te komen in het Turkse plaatsje Kıyıköy. Van daaruit kan de pijpleiding over land verlengd worden tot aan de grens met Griekenland.’

 • Henk

  Dus u vindt het terecht dat Duitsland gedtraft is op het medeplegen van de Armeense Genocide? Duitsland en het Ottomaanse rijk stonden aan dezelfde kant tijdens de oorlog, dus op zijn minst treft het Ottomaanse Rijk en daarna Turkije net zo veel blaam.

 • Ozturk

  Nee heer Henk, dat vind ik niet terecht. Duitsland heeft helemaal niets met de Armeense kwestie te maken. Beide wereldoorlogen waren zo omvangrijk, dat geen enkele partij in alle tegelijk woedende conflicten op dat moment een actieve partij was. Zeker de eerste wereldoorlog was dat niet, omdat afstanden simpelweg niet te overbruggen waren om overal tegelijk te zijn. Politieke steun is heel wat anders dan zelf de trekker overhalen.

 • Ozturk

  Heer Vermeulen,

  Niemand heeft beweerd dat Nederland niet rijker zou zijn. Maar juist dat maakt het allemaal zo schandalig.

  Verder is het dringend nodig dat ik als Turk u even een lesje Nederlands geef, want als Nederlander beheerst u uw eigen taal op abominabele wijze en maakt u uw taal te schande.

  1: Het is Jankerdje, en niet Jankertje.
  2: Dat doet zeer bij jou, niet jouW.
  3: De zin bij 2 klopt sowieso niet, het moet zijn: ‘dat doet jou pijn’.
  4: U kent mij niet en spreekt mij aan met U en niet met je, jou en jij.
  5: U gebruikt het woord ‘gewoon’ overmatig, dat gaat ten koste van de leesbaarheid van uw verhaal.

  5 fouten in 24 woorden.
  Ik zou denken dat het feit dat een Turk u dit allemaal moet vertellen pas echt pijnlijk is.

 • Ozturk

  Ziet u mij deze terrorist ergens in bescherming nemen?
  In tegenstelling tot uw lage soort, scheren wij mensen niet over 1 kam en beoordelen wij alle mensen op hun eigen daden.
  Zo kan het zijn dat wij ook onze soortgenoten aangeven en straffen als zij zich terroristisch gedragen.
  Een Oeigoerse terrorist is net zo erg als een PKK-terrorist en zal in Turkije gewoon gestraft worden.
  Maar wat wilt u nu precies? Dat wij terroristen uit ons eigen midden niet straffen ofzo?

  Ik begrijp nog steeds niet de link die u blijkbaar wel ziet met onze Oeigoerse soortgenoten die in China onderdrukt worden.

  U schrijft:
  ‘Tussen de rants over Nederlandse soortgenoten blijft posten.’
  Wat betekent dit? Wat is rants?

  Kunt u uw teksten iets duidelijker posten graag, want het heeft geen zin om vooral heel veel berichten te posten waar niemand iets van begrijpt, Let ook een beetje op de kwaliteit van uw berichten graag.

 • Levooo1995

  Ishallah zal Fethullah Gulen dood gaan. Het zijn mensen die met bewustzijn die weten wat die vent allemaal heeft uitgespookt maar als ze hem nog steeds volgen dan zijn ze geen haar beter als hem!! Dan heb je nog volgelingen die geen idee hebben wat hij heeft uitgespookt. Voor die mensen ben ik bereid om een 2 kans te geven en weer op het rechte pad te volgen van de Islam.

 • Hakan Orbay

  Wij laten niemand gaan zonder te betalen.

Loading posts...