<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 02, 2017

‘Word wakker: Daesh is bla, CIA achter aanslag nachtclub Istanbul’

Het Turkse parlementslid Şamil Tayyar (AK-Partij) heeft laten weten dat de Amerikaanse inlichtingendienst CIA achter de terreuraanslag op de nachtclub in Istanbul zit.

Dat schreef hij op Twitter. “Terreurgroepen Daesh, PKK of FETO: ze zijn allemaal verbonden aan hetzelfde netwerk. Inlichtingendiensten maken hier gebruik van, de CIA gebruikt ze het meest. Het maakt niet uit in wiens naam de schutter dit deed; dit blijft een aanslag van de CIA. Punt.”

word-wakker-daesh-is-bla-cia-achter-aanslag-nachtclub-istanbul-1

Tayyar is niet de enige die dit beweert. Op Turkse tv-zenders schreeuwen onderzoekjournalisten en veiligheidsdeskundigen van de daken dat de zeer professionele schutter met moeilijk vindbare kogels en wapens niet alleen heeft kunnen handelen. “De diepe staten vallen Turkije aan. Turkije verkeert in oorlog omdat het al hun vuile plannen en belangen tegenwerkt, met name in het Midden-Oosten. Daesh is slechts een vermomming voor alles”, klonk het zondag algemeen op de meest bekeken nieuwszender van Turkije.

De terreuraanslag komt een dag nadat Turkije grote successen heeft geboekt in het Syrische Deash-bolwerk al-Bab. Daarnaast heeft Turkije massaal aan de wereld laten weten dat de Verenigde Staten nog meer wapens stuurt naar terreurgroepen en niets doet tegen het gecreëerde terreurproject Daesh.

Hypocrisie

Turkse autoriteiten en deskundigen zijn ook woedend op de hypocrisie van het Westen, nu na de terreuraanslag steunbetuigingen komen met daarin berichten samen te strijden tegen terrorisme. Dit is als ‘bijna lachwekkend’ en niet serieus ervaren omdat dezelfde westerse landen leden van terreurgroepen opvangen en verwelkomen die tegen Turkije strijden, klonk het massaal tijdens diverse Turkse praatprogramma’s met onderzoeksjournalisten en juristen. Daarnaast staat men in Europa toe terreurtenten op te zetten.

“Hou die tranen voor jezelf. Lever eerst wapens aan terroristen, leidt ze zeer professioneel op, laat een aanslag plegen en kom dan ons zogenaamd steunen. We trappen daar niet in. De mensheid wordt voor de gek gehouden.”

Tijdens de praatprogramma’s is ook gesproken over het feit dat Amerikaanse wapens in handen van terreurgroep Daesh vallen (KLIK voor VIDEO) en hun weg naar Syrische terreurgroepen vinden (LEES meer). “Ook zien we Duitse antitankwapens (MILAN) in handen van terroristen in Turkije. Als we dit aan Duitsland vragen krijgen we wat gepraat van ‘ja zij hebben oude MILAN’s, wij gebruiken die niet meer’. Daarnaast voelt de desbetreffende Duitse minister zich niet op zijn gemak als we dit aan hem vragen, hij breit er iets omheen als antwoord”, werd zondag op de Turkse nieuwszender Ahaber gezegd.

“De NAVO heeft helemaal geen recht van spreken nu: we zagen hun steun [die er niet was] tijdens en na de couppoging”, zeiden enkele Turkse journalisten.

De Europese Unie eist dat Turkije zijn antiterreurwetten verzacht.

Daarnaast zijn de Turken woedend omdat ze drie jaar lang de leugen dat Turkije Daesh zou steunen hebben moeten recht praten. De CIA bood hiervoor zijn excuses aan. “Maar die leugen is blijven steken bij heel veel mensen. Om nog maar te zwijgen over wat de westerse media daarvan hebben gemaakt”, sprak men tijdens de praatprogramma’s.

De Turkse president Erdoğan liet vorige week ook weten dat degenen die Turkije beschuldigen met steun aan Deash, zelf Daesh steunen. “De landen die zich maximaal zouden inzetten tegen Daesh, zijn allemaal opeens verdwenen [doen niets] in Noord-Syrië”, aldus Erdoğan. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 02-01-2017

Jan 02, 2017
Loading posts...