<< Terug naar home | Highlights

Posted by Ak Ajans Nederland
Jan 01, 2017

‘Aanslag Istanbul niet eens meer terreur te noemen: oorlog’

Turkije is zaterdagnacht in de eerste uren van het nieuwe jaar opnieuw opgeschrikt door een terreuraanslag. Bij een aanslag van een schutter in een nachtclub in Istanbul zijn zeker 39 doden en 69 gewonden gevallen.

Turkse veiligheidsdeskundigen zijn woedend: “De aanslag is niet eens terreur meer te noemen. We zijn weer aangevallen na onze succes in Noord-Syrië en tegen terrorisme”, zegt Bülent Orakoğlu, oud-vicevoorzitter van het kantoor van de Turkse inlichtingendienst. “Terreur wordt door het Westen gesteund. Ze moeten nu niet met krokodillentranen komen. Wij trappen niet meer in jullie ‘steunbetuigingen’. Ga dit niet weer achter een sluier van terreur plaatsen. Het is bekend wie wapens sturen naar terreurgroepen. Ze hebben gefaald met hun couppoging, doel was burgeroorlog [net als in Syrië]. Het was bekend dat ze het met aanslagen opnieuw gaan proberen.”

Veiligheidsdeskundige Abdullah Ağar meldt op de Turkse tv-zender Ahaber dat alles zeer professioneel is gepland. “De schutter is erg koelbloedig gevlucht. Dit is een aanval geweest op een levensstijl. Doel daarachter is duidelijk. Turkije is onder een asymmetrische aanval.”

De deskundigen vinden het ook opvallend dat de Verenigde Staten in de eerste minuten na de aanslag met een steunbetuiging is gekomen, terwijl dat niet is gedaan na de mislukte couppoging. “Ze geven aan hulp te gaan sturen, alsof onze eigen veiligheidsdiensten onbekwaam zijn. Dat is ook een negatieve perceptie. Vergeet niet dat Turkije al hun vuile plannen voor in het Midden-Oosten heeft verpest. De regering van Obama heeft flink geblunderd in het Midden-Oosten”, aldus Orakoğlu.

Steeds meer geluiden melden dat de meerdere aanslagen niet meer ‘normale terreuraanslagen’ meer worden genoemd, maar Turkije wordt aangevallen door diepe staten [van drie bekende landen] en in oorlog is.

De terreuraanslag komt een dag nadat Turkije twee Daesh-leiders heeft uitgeschakeld en bekend heeft gemaakt aan de wereld dat de Verenigde Staten niet strijdt tegen Daesh en wapens aflevert aan terreurgroepen in Syrië (LEES meer [1] en [2]). De aanslag komt ook nadat Turkije zich heeft ingezet voor een wapenstilstand in Syrië en Noord-Syrië zuivert van terreur. “Er is een lobby die geen vrede wil in Syrië, maar een langdurende oorlog. Het maakt niet uit welke terreurgroep (PKK/FETO/Daesh) achter deze aanslag zit. Ze hebben allemaal de handen ineen geslagen tegen Turkije. Denken jullie dat de schutter alles in zijn eentje heeft kunnen plannen?”, meldt Orakoğlu.

Perceptie

Niet alleen is er in het buitenland opnieuw een negatieve perceptie, maar ook in Turkije. Dit keer was de religieuze Diyanet doelwit. Een groep bestaand uit ook een CHP-parlementslid (Baris Yarkadas) heeft getweet dat Diyanet voor polarisatie heeft gezorgd tijdens de jaarwisseling en dat de aanval is gepleegd omdat de nachtclubeigenaar een Aleviet zou zijn.

Turken zijn het gewend dat er dit soort provocatieve berichten (en beelden van doden) de wereld ingaan na elke terreuraanslag, vandaar ook de tijdelijke blokkeringen van sociale mediakanalen.

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan meldt dat Turkije geen doorgang zal geven aan de vuile plannen en spelletjes. “We gaan terrorisme bij zijn bron bestrijden.”

Erdoğan gaf eerder ook aan dat Turkije in een onafhankelijkheidsoorlog verkeert en vanuit alle kanten wordt aangevallen.

De Russiche president Vladimir Putin heeft zondag Erdoğan gebeld en zijn steun uitgesproken voor Turkije: “Het is ons gemeenschappelijk doel om een gepast antwoord te geven op terrorisme”, aldus Putin.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 01-01-2017

Jan 01, 2017
 • Serdar Yalcin

  Verenigde Staten niet strijdt tegen Daesh? tja dat gevoel had ik ook omdat het hun eigen creatie is

 • Ayhan

  Diep Diep triest

 • Deli Balta

  wij buigen alleen voor Allah, niet vergeten!

 • Paul

  Dat steeds maar weer afgeven op het Westen begint aardig te irriteren. Misschien tijd om wat terug te doen.

 • Deli Balta

  Wat bedoel je met: “misschien tijd om wat terug te doen?”

 • Paul

  Ik noem maar wat: Erdogan in den Haag aanklagen voor massamoord op Koerden.

 • Fa

  Meneer Paula, praat poep vanaf zijn schermpje, heb mede leven met de slachtoffers.

  Maar we zijn al gewend van zulke types als jou…

 • Fa

  Kom eerst met harde bewijzen voor je gaat beschuldigen met valse info!

 • Deli Balta

  Paula is een gulen aanhanger, logisch dat hij alleen maar poep kan praten. Wij kunnen gulen in den haag aanklagen voor de moord op 248 turken en 2300 gewonden?! Dit is echt gebeurd met miljoenen bewijzen. Jouw bewering is slechts een propaganda van terroristen. Onze president heeft zoiets NOOIT gedaan!

  Onze president Erdogan is de beste wereldleider ter wereld, niet vergeten! Walgelijk mannetje of eigenlijk vrouwtje ben je Paula!!

 • Deli Balta

  Er word door een terrorist 39 mensen doodgeschoten, en 69 gewonden in Istanbul, misschien kan je iets hierover zeggen? Dat je het heel erg vind, gecondoleerd of zoiets! In plaats van leugens! En valse beschuldigingen! Mogool dat je.

 • Henk

  Ik vind het afgeven op het westen niet zo eens zo erg. Maar het vijandbeeld ophouden over de lijken heen is misselijkmakend. Een jaar terug was Rusland de grote vijand die IS steunde: https://turksemedia.nl/turkije-rusland-in-de-problemen/ en nu wil Turkije weer vriendjes zijn Rusland en zijn ze de VS aan het provoceren. De goedkope retoriek dat Turkije “alle vuile plannen” even heeft gedwarsboomd.

  Turkije wordt niet van alle kanten aangevallen, maar Turkije heeft lang niks tegen ISIS willen doen. Nu ISIS aanslagen heeft gepleegd is Turkije in actie gekomen en nu ze voor de poorten van Al Bab staan is het voor hun logisch dat iedereen hun aanvalt, maar dat ISIS het doet omdat ze nu voor het eerst in een verschanste stad tegenover elkaar komen te staan is onmogelijk.

 • Henk

  Armeense Genocide: laten we eerst wachten tot er een rechter een uitspraak doet, want wij als burger kunnen niet zomaar iets een genocide noemen.

  Coup 2016: Gülen moordenaar, daar hebben we bewijzen voor, daar is geen rechter voor nodig.

  Btw, onze vriend Oz heeft ook lekker meegedaan met Gülen, ga je daar nog wat van zeggen?

 • Deli Balta

  geloof je dat zelf?

 • Ibrahim

  En Indonesische genocide???? Nederland moet straffen.

 • Ibrahim

  Ameen!

 • Ozturk

  Pardon?
  Wie bedoelt u met ‘onze vriend Oz’?
  Ik mag hopen dat u niet mij bedoelt? Want dan mag u dat even uitgebreid uitleggen inclusief bewijzen, anders heeft u een serieus probleem.

 • mocro

  Laten we dan ook de nederlanders aanklagen die de joodse nederlanders hebben aangegeven in de oorlog misschien wordt dan ook je opa aangeklaagd

 • Deli Balta

  Wij zullen harder terugslaan, maak je geen zorgen.

 • Jaap

  Pfffff… Turkije glijdt wel in een superhoog tempo af. Vandaag nog een goede analyse bij CNN gelezen, waarin Turkije terecht geadviseerd wordt eens te stoppen met de blamegame en die energie te stoppen in echte oplossingen.

  Persoonlijk had ik bewondering voor de wijze waarop Turkije begin deze eeuw economisch ontwikkelde. Met dank ook aan Erdogan. En ik had alle begrip voor een aantal maatregelen die doorgeslagen secularisme moesten corrigeren. Maar het enig wat nu nog doorslaat is Erdogan zelf (met eerlijk gezegd blijkbaar een groot deel van de Turken nog in zijn kielzog, die blijkbaar nog nooit van zelfreflectie hebben gehoord).

 • Jaap

  Uhhhh… misschien heeft ie gewoon gelijk. Want er zijn inderdaad 39 mensen gedood… en wat doet de kliek van Erdogan… het misbruiken met zijn populistisch geblaat. Helder toch? Val diegene aan die dit soort onzin over zo’n uitslag uitkraamt of het ongenuanceerd doorpubliceert.

 • Jaap

  Hoe makkelijk vergeten Turken bijvoorbeeld ook dat Erdogan dit jaar weer de banden met Israël heeft aangehaald. Turkije is altijd de enige Israëlische bondgenoot in de Islamitische wereld geweest. De Palestijnen zullen jullie dankbaar zijn. Maar hou vooral vast aan je ultra-nationalistische zelfbeeld.

 • Jaap

  Leuke afsluiter van dit artikel. Veel plezier met Poetin! Blijkbaar wordt de moordenaar van Aleppo ineens weer gewaardeerd in Turkije. Weet dat je Assad er gratis als vriendje bij krijgt. Maar dat kan Erdogan eigenlijk niks schelen… het gaat hem alleen om geopolitieke macht en het verdrijven van de Koerden. Alle mooi retoriek ten spijt.

 • Ammon Teremun

  Ha….. ons kanspareltje is ook weer van de partij.
  Bij gebrek aan beter gaan we maar weer iets bijhalen om het eigenlijke onderwerp maar te verbloemen.
  Goed geprobeerd…. Maar jammer.

 • Henk

  Ikzelf ben er in het verleden net zo hard ingetuind en heb geld aan
  Deniz Feneri (ngo) geschonken en mijn kinderen hebben op een Gulen
  school koran lessen gevolgd. Wisten wij veel destijds….

  https://turksemedia.nl/turkse-minister-vertelt-waarom-isdaesh-is-gecreeerd/

  Nou eerlijk, ik was ook verbaasd toen ik het las, maar het staat er wel.

 • SnakeEye

  Henk zullen we eerst eens beginnen met de Nederlandse historie…? Zoals de VOC…

 • Henk

  Mocro en SnakeEye hadden zeker nooit meer dan een 3 gehaald voor begrijpend lezen.

  Mijn punt is dat de Turkse mening hier nogal botst met zichzelf. Of Gülen is niet zo onschuldig voor de coup als Turkije voor de Armeense genocide. Dus wat Nederland gedaan heeft hoeven we niet te onderzoeken, het is wel duidelijk dat de Banda expeditie een brute moordpartij was. Betekend dit dat het huidige Nederland schuldig is? Nee, maar we kunnen er wel wat van leren.

  En Mocro, als wij mensen gaan aanklagen voor iets, dan is er een verdachte zoals artikel 27 Strafvordering sprake te zijn van “feiten of omstandigheden een redelijk vermoeden van schuld aan een strafbaar feit voortvloeit.” Dus als mijn opa “misschien wel wordt aangeklaagd” dan kunt u op dit moment natuurlijk wel zeggen waarom mijn opa aangeklaagd zou kunnen worden.

 • Ayhan

  Dus je weet dat Turkije de banden heeft aangehaald met israel en weet je ook waarom jaap ( blijkbaar niet) maar wees gerust ik zal het je haarfijn uitleggen dan weet jij het ook
  Die joden hebben de boot Mavi Marmara aangevallen met zoveel doden en gewonden als gevolg sinds die tijd heeft Turkije alle banden verbroken met die joden
  Turkije stelde 3 eisen aan die joden om weer de banden aan te halen 1- schadevergoeding 2- excuses aanbieden 3- toestaan dat hulpgoederen naar de Palestijnen
  Al de 3 eisen hebben ze ingewilligd Zo weer wat geleerd
  Maar dat is niet alles japie tussen Cyprus en palestina hebben ze in zee gas gevonden en de enige manier is via Turkije gas naar Europa te vervoeren
  Dus ze hebben eieren voor hun gas gekozen dus win win situatie

 • Ayhan

  Wat is daar vreemd aan beste man jazeker heeft die pedo/homo (loopt nog een zaak tegen hem wegens verkrachting van kinderen die hij les gaf die smerige hond zit blijkbaar in de familie zijn broer en zijn neef met meerdere dorpsgenoten hadden zich vergrepen aan minder jarige kinderen en moord omdat hij de man die in de moskee werkte heeft laten vermoorden waar hij ook met hem van bil ging
  om terug te komen na info over die hond
  hij heeft veel mensen besodemietert met zn sekte veel mensen doneerden geld en zaten kinderen bij hun scholen hij had toen in 170 landen scholen (waar veel CIA mensen werken) maar vele scholen in meeste landen hebben die autoriteiten laten sluiten
  omdat ze inzagen wat zijn bedoelingen waren
  Wist je ook dat familie leden van Obama in Afrika gratis les kregen van ze

 • Deli Balta

  klopt helemaal.

 • Deli Balta

  Je bedoelt Nederland glijdt in een supersnelle tempo af, zinkend schip, een zeepbel die binnenkort knapt.

 • Henk

  Ik geloof dat wij op dit moment langs elkaar heen praten. Wij zijn het er beide over eens dat Gülen een eng mannetje is, maar de quote in mijn vorige reactie is van Ozturk. Jij hebt altijd stelling genomen tegen Gülen, maar na de coup had Oz praatjes, maar als hij dan gaat zeggen dat hij het op dat moment niet wist, vind ik dat je je er te makkelijk vanaf maakt. Hoe veel wij ook discussieren, jij gaat nu weer concequent door over hoe jij/wij tegen Gülen aankijken, Oz gaat nu een beetje doen of hij niet kon weten en dus maar onschuldig was.

 • Ayhan

  Beste Henk ,
  Zodra ik de naam van die smerige rat hoor gaan mijn nekharen rechtovereind staan
  Die sekte van hun hebben mijn leven letterlijk en figuurlijk kapot gemaakt mijn vermogen wat ik heb opgebouwd in 25 jaar alles afhandig gemaakt en dan praat ik echt over veel zelfs mijn bedrijven hebben ze kapot gemaakt daar ik moest vluchten die smerige ratten spelen de vermoorde onschuld zowel hier als in de gehele wereld ik zeg je dit omdat ik zelf een slachtoffer van die sekte ben geworden
  er was totaal geen recht alles was in hun macht maar dan ook echt alles wat je ook kan bedenken heel veel mensen hebben het niet aan zien komen
  Ze hebben onschuldige mensen voor jaren de gevangenis ingegooid en alles afgepakt sommigen laten vermoorden
  Ik zou je aanraden om mijn reacties te lezen wat ik allemaal heb meegemaakt door hun toedoen echt het is niet normaal veel mensen weten het allemaal niet

 • Ozturk

  Even hiervoor heeft u een mede forumschrijver een 3 gegeven voor begrijpend lezen.
  Uzelf spant echter de kroon.

  Hetgeen ik enkele maanden geleden heb geschreven is dat ik mijn kinderen destijds op koranles stuurde bij een Gulen-instelling en dat ik ooit geld heb gedoneerd aan een liefdadigheidsinstelling gelieerd aan Gulen.

  Dat is iets heel anders dan ‘meedoen aan Gulen’.
  Meedoen met Gulen staat voor het actief promoten en jezelf actief inzetten voor hun doelen. U brengt het alsof ik ergens heel hoog in de Gulen-organisatie activiteiten ontplooi.

  Hetgeen ik heb gedaan hebben bijna alle Turken in Nederland wel gedaan. Iedere Turk in Nederland is wel eens direct of indirect in contact gekomen met een Gulen-gelieerde organisatie, winkel of school.

  Wat ik gedaan zou hebben?
  Ik zou een verzoek tot schorsing van uw account bij de redactie hebben ingediend vanwege belastering van mijn persoon en op dezelfde grond aangifte tegen u hebben gedaan.

 • Ozturk

  Heer Henk,

  Dat konden wij ook niet weten.
  Hoe het helemaal precies zit weten wij nog steeds niet. Dat kan ook niet, want Gulen is niet bepaald een transparante organisatie die ieder eind van het jaar netjes een balans bij de Kamer van koophandel deponeren.

  U heeft er duidelijk helemaal niets van begrepen als u miljoenen Turken die op een of andere manier met Gulen-sympathisanten ergens helemaal onderaan de pyramide te maken hebben gehad ‘schuldig’ gaat noemen.
  Het is zelfs zo dat de mensen die verbonden waren aan de Gulen beweging helemaal onderin de pyramide – bijvoorbeeld vrijwilligers die in hun vrije tijd turkse kinderen met hun huiswerk hielpen – niet ‘schuldig’ zijn te noemen.
  De meesten hebben ook spijt als haren op hun hoofd en hebben direct afstand genomen van de organisatie. Die mensen nemen wij ook niets kwalijk.

  Gulen is als een ui. Het echte kwaad zit in de kern en de eerste schillen direct er omheen.
  De buitenste schillen wisten ook echt van niks. Hen valt niets te verwijten.

Loading posts...