<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 27, 2019

Turkse vliegtuigen de lucht in voor Maleisië

In de Turkse hoofdstad Ankara zijn donderdag Turkse vliegtuigen de lucht ingegaan voor de premier van Maleisië, die op een vierdaags bezoek was in Turkije. Premier Mahathir Mohammed kreeg de Turkse drone Anka, de Turkse helikopter Atak en het Turkse propellervliegtuig Hürkuş te zien.

De ceremonie voor Mohammed werd bijgewoond door de Turkse minister van Technologie Mustafa Varank, onderminister van de Turkse defensie-industrie Ismail Demir en president en CEO van het Turkse lucht- en ruimtevaartbedrijf TAI (TUSAS) Temel Kotil.

De Maleisische premier reageerde onder de indruk te zijn van de prestaties van Turkije op het gebied van defensie en luchtvaart. Hij benadrukte dat er veel potentiële en sterke samenwerkingen tussen beide landen mogelijk zijn en die naar een hoger niveau te zullen tillen na gesprekken met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

De tevredenheid van Maleisië zorgt ook voor blijdschap bij Turkije, reageerde de Turkse minister.

De premier van Maleisië ging later ook langs bij een andere succesvolle dronebouwer, Bayraktar. Die heeft een groot onbemand vliegtuig in ontwikkeling.

Staatsbezoek

Mohammed benadrukte tijdens zijn staatsbezoek aan Turkije dat moslimlanden zich beter dienen te verenigen en dat de Islamitische beschaving weer groot en machtig moet worden. Daarvoor moet men inspelen op onafhankelijk, ook op defensiegebied.

Hij zei tijdens een persconferentie met de Turkse president dat “Turkije de redder is van alle moslims wereldwijd” en zijn land samen met Turkije en Pakistan ervoor kunnen zorgen dat er een moslimrenaissance, een wedergeboorte, kan plaatsvinden. De Maleisische premier wees Turkije aan als voorbeeldland en als het land dat moslimlanden in problemen kan helpen ontwikkelen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-07-2019

Jul 27, 2019
Loading posts...