<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 27, 2019

‘Turkije redder van moslims wereldwijd’

Moslimlanden moeten zich beter verenigen en krachten bundelen om niet meer afhankelijk te zijn van buitenaf en mondiaal meer zeggenschap hebben. De Islamitische gemeenschap dient herrezen te worden en dat moet vanaf nu niet meer bij woorden blijven.

Dat waren de gezamenlijke boodschappen van Turkije en Maleisië deze week in Ankara, de Turkse hoofdstad waar de Maleisische premier Mahathir Mohammed op bezoek was.

Mahathir stelde voor dat zijn land Maleisië en landen zoals Turkije en Pakistan meer gaan samenwerken om kennis, faciliteiten en mogelijkheden te delen om zo de grote Islamitische beschaving weer te doen herleven. Hij benadrukte ook dat “Turkije de redder is van de oemma (ummah), de wereldwijde Islamitische gemeenschap”.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei in zijn toespraak dat solidariteit tussen Turkije, Maleisië en Pakistan “noodzakelijk is voor de eenheid van de Islamitische wereld”.

Beide leiders waren kritisch over de huidige situatie van moslimlanden. “De Islamitische gemeenschap verkeert in vele problemen. Moslimlanden waar veel problemen heersen, dienen [niet in die situatie te verkeren en] ontwikkeld te zijn. Iemand moet dat realiseren. Een land als Turkije kan daar voor zorgen. We moeten onafhankelijk zijn”, aldus de Maleisische premier, de gekozen moslimleider die het langst regeert. Hij merkte ook op dat zijn land dezelfde politiek voor Palestina bedrijft als Turkije.

Mohammed kreeg ook uitgebreid de producten en vliegtuigen van de Turkse defensie-, lucht- en ruimtevaartindustrie te zien.

Pakistan

Pakistan verwelkomt het voorstel van Turkije en Maleisië om de moslimgemeenschap te verenigen en te doen herrijzen. (LEES meer)

TIKA

De wijze waarop Erdoğan zich inzet voor de moslimgemeenschap, is mondiaal bekend bij wereldkenners, verklaren experts en objectieve kenners zonder belangen.

Het is bij wereldburgers algemeen bekend dat grote Turkse hulporganisaties dankzij gulle donateurs op reguliere wijze gecoördineerd miljoenen mensen over de hele wereld van voedsel voorzien. Tijdens het Ramadan- en Offerfeest worden nog eens voor extra cadeaus gezorgd, desnoods vervoerd middels een groot schip. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) is in de hele wereld actief en heeft binnen vijftien jaar officieel ruim 20.000 klein- en grootschalige steunprojecten gerealiseerd. Onder die ontwikkelingsprojecten vallen ook de relatieve herbouw van complete landen, zoals Somalië en Palestina. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 27-07-2019

 

Jul 27, 2019
Loading posts...