<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 02, 2018

Turkse voortgang in Syrische Afrin: 823 terroristen uitgeschakeld

Het Turkse leger heeft vrijdag verklaard inmiddels 823 terroristen van terreurgroepen PKK/KCK/PYD-YPG en Daesh (IS) te hebben uitgeschakeld in de Syrische regio Afrin. De Turkse militaire operatie Olijftak verloopt succesvol, is gemeld.

Turkije voert de operatie binnen het kader van rechten die het land heeft ter zelfverdediging en strijd tegen terrorisme. De Turkse strijdkrachten wijzen na aantijgingen van critici nogmaals terug naar het VN-verdrag en besluiten van de VN-Veiligheidsraad.

Het Turkse leger startte Olijftak op 20 januari nadat Turkije ruim 700 keer is aangevallen door PYD-YPG terroristen uit Noord-Syrië. Deze week kwamen daar meer dan 50 PYD-YPG-raketaanvallen bij op de Turkse grensstad Kilis.

Turkije verklaart officieel door te zullen gaan met het offensief totdat elke terrorist is schoongeveegd en Syriërs hun eigen land weer terugkrijgen. “Turkije toont als geen ander land zoveel waarde aan de territoriale integriteit van Syrië”, aldus de Turkse buitenlandminister donderdag. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-02-2018

Feb 02, 2018
Loading posts...