<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 05, 2020

Turkse zorg weer voor iedereen ter wereld toegankelijk

Het Turkse ministerie van Volksgezondheid heeft recent laten weten dat Turkije weer buitenlandse patiënten accepteert voor een medische behandeling. Eerder werd dat opgeschort vanwege de coronapandemie.

Na de eerste fase en acceptatie van patiënten uit 31 landen, kunnen sinds vorige week mensen uit alle landen in aanmerking komen voor een behandeling in Turkije.

Turkse artsen alle patiënten die behandeling nodig hebben in alle grote en kleine branches, evenals reproductieve therapie, orgaan-, beenmerg- en stamceltransplantaties, robotchirurgie, bariatrische chirurgie en interventionele radiologie, aldus het ministerie in een verklaring.

Turkije heeft hiervoor zijn luchthavens en grenspoorten aan land weer heropend.

Turkse ziekenhuizen die buitenlandse patiënten zullen verzorgen, moeten in het bezit zijn van een internationaal certificaat. Buitenlandse patiënten krijgen vanwege het coronavirus speciale verdiepingen en gangen voor een zo veilig mogelijke behandeling en waarborging van de sociale afstand tussen andere patiënten.

Medisch toerisme

Turkije staat bekend om zijn hoogwaardige zorgdiensten tegen relatief lagere prijzen. Het land verdiende in 2018 zo´n 1,5 miljard dollar aan medisch toerisme.

Coronastrijd

De succesvolle coronastrijd van Turkije is internationaal ook opgemerkt. Zo reisde de Amerikaanse nieuwsomroep CNN recent naar Turkije af om de ontwikkelingen op de voet te volgen waarna lovend is gereageerd op de Turkse aanpak en zorg. De Britse The Economist benadrukte dat Turkije het veel beter doet dan Europese landen en Amerika. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-06-2020

Jun 05, 2020
Loading posts...