<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 02, 2017

Uithaal Turkije: Toekomst Europa somber na schandaal Duitsland

De Duitse blokkades op toespraken van Turkse bewindslieden in Duitse steden heeft veel losgemaakt in Turkije. Naast boze Turkse ministers heeft Duitsland ook op presidentieel niveau een reactie ontvangen.

“We zien duidelijk de ware gezichten van degenen [hypocrieten] die Turkije de les proberen te lezen als het gaat om democratie en vrijheid van meningsuiting”, reageerde de Turkse presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalin. “De toekomst van Europa ziet er somber uit nu een Europees land, dat de terreurgroepen PKK en FETO met open armen ontvangt, met zo’n schandaal [verbod] komt.”

Kalin liet ook weten dat de redenen voor de Duitse embargo niet deugen. Zo melden de twee Duitse gemeenten die de verboden hebben opgelegd dit te hebben gedaan wegens “gebrek aan parkeergelegenheden voor het grote aantal verwachte bezoekers”.

Turkije is ook niet vergeten wat de Duitse houding was op leiders van anti-Turkije-terreurgroepen, die onder het mom van ‘vrije meningsuiting’ bijeenkomsten mochten houden van de Duitsers.

Donderdag is ook de Duitse ambassadeur in Ankara ontboden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-03-2017

Mar 02, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...