<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 25, 2019

Veel kritiek op definitie Macron antizionisme

De recente uitspraak van de Franse president Emmanuel Macron, waarin hij beoogd dat antizionisme als een vorm van antisemitisme wordt gezien, heeft voor veel kritiek gezorgd in zijn land. Critici zijn van mening dat kritiek op Israël en zijn agressieve beleid in Palestina niet als antisemitisme moeten worden bestempeld.

“Frankrijk wil dichtbij de zionistische staat Israël zijn. Macron wil laten zien dat hij in harmonie is met de Joden en de Joodse Raad in het land”, verklaarde Pierre Abecassis namens de Frans-Joodse Unie voor Vrede aan een grote Turkse nieuwsdienst.

Woensdag zei Macron dat antizionisme een vorm van antisemitisme is en hij beloofde de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance aan te nemen tijdens een diner met Joodse leiders.

“Macron maakt duidelijk dat hij is bezweken onder de druk van Joodse instellingen en pro-Israëlische lobby’s in het land”, benadrukte Abecassis.

“Antizionisme en antisemitisme moeten [volgens Macron] als gelijk worden beschouwd, wat betekent dat degenen die kritiek hebben op het zionisme gestraft zullen worden. Dit is zorgelijk”, voegde hij eraan toe.

De Franse journaliste Dominique Vidal is ook niet blij met de uitspraken van Macron. “Kritiek op het zionisme moet niet worden verboden in Frankrijk. Antizionisme moet niet bestraft moeten worden als antisemitisme.”

“De regering probeert de aandacht die wordt gegeven aan de gele hesjes af te leiden door Alain Finkielkraut verbaal aan te vallen”, zei de Franse journalist. “Het identificeren van de gelehesjesbeweging als anti-Joods is een mislukking.”

Finkielkraut, een Franse denker, is ook bekend om zijn anti-Islam en racistische opmerkingen in het land.

Antizionisme

Rabbijn Yisroel Dovid Weiss wil dat de zionistische regering in Israël verdwijnt en noemt zionisten “afvallige nep-Joden”.

“Zionisten zijn geen gelovige Joden. Zij zijn afvallige Joden en haten echte Joden. Zij keren zich tegen God en zijn walgelijke racisten en nationalisten geworden. Het zijn nep-Joden. Helaas misbruiken ze Joodse symbolen voor eigen doelen. Ze zeggen dat ze dit (landjepik) in naam van God doen en dat God dat wil. Dat berust niet op de waarheid. Niet elke Jood is een zionist.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PARIJS | Gepubliceerd: 25-02-2019

Feb 25, 2019
Loading posts...