<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 09, 2018

Venezolaanse president: ‘Ik hou van Turkije’

De president van Venezuela heeft de Turkse geschiedenis, mensen en cultuur geprezen tijdens een internationale boekenbeurs in de hoofdstad Caracas. Hij benadrukte expliciet zijn liefde voor Turkije.

“We hebben Turkije beter leren kennen en vonden dat geweldig”, zei Nicolas Maduro. “Ik kan nu zeggen dat ik van Turkije hou. Ik hou van de geschiedenis van Turkije, zijn mensen, cultuur, schoonheid en diversiteit.”

Turkije is eregast op de 14e Venezuela International Book Fair (FILVEN), die donderdag is geopend en loopt tot en met 18 november.

Tijdens een bezoek aan Turkije in mei was Maduro ook lovend over de populaire Turkse tv-serie Diriliş Ertuğrul. Hij bezocht later de set van de serie in Istanbul, verkleed als een historische ruiter. Maduro nam ook deel aan de tweede inhuldigingsceremonie van president Recep Tayyip Erdoğan in juni.

De Venezolaanse minister van Cultuur, Ernesto Villegas, bedankte Turkije voor zijn deelname aan de beurs met honderden boeken in het Turks, Spaans en Engels.

Turkije zal worden geïntroduceerd met veel culturele activiteiten tot het einde van het evenement, aldus de Turkse ambassade in Caracas. Naar verwachting zullen ongeveer 25.000 bezoekers de beurs bezoeken, die dit jaar 25 landen representeert.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – CARACAS | Gepubliceerd: 09-11-2018

Nov 09, 2018
Loading posts...