<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 24, 2019

Venezuela: VS achter couppoging

Volgens de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza, zit de VS openlijk achter de couppoging in het land.

“Het is opmerkelijk dat de Amerikaanse regering [dit keer] zonder masker achter deze couppoging zit”, verklaarde Arreaza. “Deze coup is in Washington voorbereid. Ze voeren het in alle openlijkheid uit door instructies te geven aan hun satellietstaten en actoren.”

De VS zorgde voor mondiale ophef nadat president Donald Trump de oppositieleider in het Venezolaanse Congres Juan Guaido als interim-president erkende. Naast enkele Zuid-Amerikaanse landen volgde ook Frankrijk. De gekozen president Nicolas Maduro kreeg steun van Turkije, China, Rusland, Iran, Mexico en Bolivia. Donderdag gingen een groot aantal aanhangers van Maduro de straten van Caracas op.

“Broeder Maduro, sta sterk. Turkije steunt je”, liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan weten, die uithaalde naar democratische landen die zich tegen een democratisch gekozen leider keren. “Als je verkiezingsuitslagen niet respecteert, dan is dat geen democratie maar een totalitaire mentaliteit”, aldus Erdoğan.

“Geen enkel land mag een nieuwe leider benoemen in een ander land. Dit is een belediging van het Venezolaanse volk”, reageerde de Turkse regeringspartij.

Naast Turkije vindt Rusland dat de VS en het Westen zich niet moeten bemoeien met het olie- en goudrijke Venezuela, dat eerder sancties kreeg opgelegd van de VS en de oliesector niet kon ontwikkelen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – CARACAS | Gepubliceerd: 24-01-2019

Jan 24, 2019
Loading posts...