<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 19, 2022

Vijf verdachten aanslag Istanbul opgepakt in Bulgarije

In Bulgarije zijn vijf verdachten opgepakt die te maken hebben met de aanslag in de Istanbulse winkelstraat Istiklal. Het gaat om drie Moldaviërs en twee personen van Arabische afkomst. Een van de verdachte blijkt de handlanger van een door Interpol gezochte terrorist te zijn.

De vijf daders waren drie dagen na de aanslag naar Bulgarije gevlucht, meldden Bulgaarse media. Daar zijn ze na een samenwerking tussen de Bulgaarse autoriteiten en de Turkse politie ingerekend, berichtte het Bulgaarse persbureau BTA op basis van de woordvoerder van de hoofdofficier van justitie Siyika Mileva.

Klopjacht

In Turkije zijn acht nieuwe verdachten gearresteerd. Tot nu toe gaan in totaal zeventien personen voor de rechter verschijnen, 29 verdachten zijn gedeporteerd.

Bij de terreuraanslag op de winkelstraat Istiklal op 13 november vielen zes doden en 81 gewonden. De aanslag is gepleegd door een vrouwelijke YPG-terrorist, de Syrische PKK. Turkije accepteerde daarop de condoleance van de Verenigde Staten niet, omdat de VS YPG grootschalig steunt en de aanslagpleger in een door de VS geopende ‘academie’ in Syrië is getraind. (LEES meer)

“Wij weten dondersgoed wat hiermee hun boodschap is. Wij verwerpen de condoleance van de Amerikaanse ambassade. Wij moeten ons bondgenootschap met een staat die de terreurregio Kobani voedt, waaronder financieel, opnieuw ter discussie brengen. Turkije zal ook de nodige harde boodschap uitbrengen”, reageerde de in eigen land zeer geliefde Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-11-2022

Nov 19, 2022
Loading posts...