<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 25, 2021

VN eert first lady Turkije

De first lady van Turkije heeft donderdag de Global Action Award van het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) ontvangen voor het zero waste-project dat zij leidde.

Tijdens een ceremonie in de hoofdstad Ankara overhandigde de vertegenwoordiger van UNDP Turkije, Claudio Tomasi, de prijs – voor de eerste keer uitgereikt – aan Emine Erdoğan voor “haar aanzienlijke bijdrage aan het project voor verantwoorde productie en consumptie, een van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN”, is verklaard.

Om de hoeveelheid niet-recyclebaar afval te verminderen, is het project opgenomen in de Environmental Performance Review van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

In haar toespraak bedankte de Turkse first lady het UNDP en waarschuwde ze dat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat er een donkere toekomst in het verschiet ligt, met name de klimaatcrisis.

Ze citeerde wetenschappers en zei dat de huidige generatie de laatste zou zijn die de loop van de omgeving zou kunnen veranderen. “Het is deze kans die we moeten omarmen. We moeten harder werken om een ​​betere planeet voor de toekomst achter te laten”, zei ze.

“Alle natuurlijke hulpbronnen zijn het gemeenschappelijke erfgoed van zowel de huidige als toekomstige generaties van de mensheid”, onderstreepte Erdoğan.

De prijs die aan de first lady werd uitgereikt, is voorbereid door glasblazer Hande Erbuk met behulp van recyclebaar glas en metalen materialen om het fragiele evenwicht van de wereld te vertegenwoordigen.

Invloed

Vorig jaar werd de vrouw van de Turkse president door het Institute of Peace and Development (INSPAD) uitgeroepen tot een van de invloedrijkste moslims ter wereld. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-03-2021

Mar 25, 2021
Loading posts...