<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 22, 2023

Vollere moskeeën in Turkije na Koranverbranding in Zweden

In Turkije zijn zondag in 90.000 moskeeën door heel het land Koranprogramma’s gehouden en in grotere getallen gezamenlijk het ochtendgebed verricht.

Dat gebeurde na een oproep van het Turkse presidium voor Religieuze Zaken, oftewel Diyanet.

“Morgen gaan we gezamenlijk het ochtendgebed verrichten en de Koran lezen”, riep Diyanet-voorzitter Ali Erbaş op. En daar werd massaal gehoor aan gegeven, tot in dorpsmoskeeën.

Erbaş bad zelf samen met een grote menigte in de bekende Haci Bayram Veli Moskee in Ankara. “Zij die niets afweten van de Koran, schromen zich niet er vijandig tegenover te staan. Ik zou willen dat ze de Koran kenden en lazen”, zei hij in zijn toespraak. “Islam is een religie van barmhartigheid, mededogen en vrede.”

De leider van alle imams in Turkije had ook een oproep aan de hele wereld. “De Koran is niet enkel gezonden naar moslims, maar naar alle mensen op aarde. Het is een boek dat begrepen dient te worden. Want de Koran is de redding voor ons allemaal. De Islam is de grootste zegen voor de mensheid. Ik hoop dat een ieder daarvan kan profiteren.”

Zaterdag stak de Deens-Zweedse rechts-extremist Rasmus Paludan een Koran in brand voor de Turkse ambassade in Stockholm. Dat mocht na toestemming en onder bescherming van de Zweedse autoriteiten. Moslimlanden hebben de haatmisdaad en toestemming met klem veroordeeld. (LEES meer)

Den Haag

Ook was het zondag raak in Den Haag. Pegida-voorman Edwin Wagensveld scheurde tijdens zijn protest een Koran voor de Tweede Kamer.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 22-01-2023

Jan 22, 2023
Loading posts...