<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 22, 2023

‘Vrije meningsuiting’-smoes tegenwoordig een soort wapen tegen moslims?

Een prominente socioloog heeft de verbranding van de Koran in Zweden en het besluit van de Zweedse autoriteiten veroordeeld om dergelijke daden toe te staan ​​onder het voorwendsel van ‘vrijheid van meningsuiting’.

De verbranding van het Islamitische heilige boek zaterdag voor de Turkse ambassade in Stockholm is een “politieke en racistische boodschap” gericht op moslims die alle Europese landen en daarbuiten overstijgt, reageerde Masoud Kamali, een voormalig speciaal onderzoeker in Zweden, in een interview.

De daad, zei hij, is een “politiek spel”, erbij vermeldend dat de vrijheid van meningsuiting vandaag de dag racistische groepen toestemming geeft om migranten en moslims aan te vallen en hen in staat te stellen “te zeggen wat ze willen en elke actie te ondernemen die ze willen”.

Hij onderstreepte dat als een racistische politicus als Rasmus Pludan of iemand anders de toestemming zou worden ontzegd om de Koran te verbranden, dit de vrijheid van meningsuiting niet zou hebben aangetast. Paludan en soortgelijken worden “hier [in Zweden] gesteund”.

De omstreden Paludan is de leider van de Deense extreemrechtse partij Stram Kurs (Harde Lijn).

Moslimlanden hebben de haatactie met klem veroordeeld en vervloekt. (LEES meer)

Den Haag

Zondag volgde de actie van Pegida in Den Haag, waarbij een Koran is verscheurd voor de Tweede Kamer.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-01-2023

Jan 22, 2023
Loading posts...