<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 22, 2017

VS benadrukt succesvolle strijd Turkije tegen IS (Daesh)

De Amerikaanse minister Rex Tillerson (Buitenlandse Zaken) heeft woensdag in Washington benadrukt dat dankzij Turkije terreurgroep Daesh (IS) geen bedreiging meer vormt in grensstreken van Syrië.

Dat zei Tillerson tijdens een vergadering in Washington met zijn collega-ministers van 68 landen, de coalitie die tegen Daesh zou moeten strijden. “Turkije heeft met zijn militaire operatie Eufraat Schild ervoor gezorgd dat Daesh geen bedreiging meer kan vormen bij de grenzen met Syrië. Daesh kan de gehele grens niet meer bereiken. Hopelijk blijft dat zo”, sprak Tillerson.

VS benadrukt succes strijd Turkije tegen IS (Daesh)2

De Amerikaanse minister liet ook weten dat de terreuraanslagen in Parijs en Istanbul vanuit de Syrische stad Raqqa zijn gepland.

Turkije

Turkije is al geruime tijd van plan om Daesh ook vanuit Raqqa te verdrijven, maar ondervindt flinke tegenwerking. Het land heeft benadrukt dat de door de VS geleide coalitie geen bombardementen heeft uitgevoerd tegen Daesh in Noord-Syrië.

Het is Turkije, ondanks dat het er alleen voor staat, recent gelukt om ook IS-bolwerk Al-Bab te zuiveren van terroristen. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 22-03-2017

Mar 22, 2017
Loading posts...