<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 15, 2018

VS probeert Turkije te belemmeren en bedreigt Syrische oppositie

De Amerikaanse regering heeft in een dreiging aan het adres van de Syrische oppositie kenbaar gemaakt dat de geplande militaire antiterreuroperatie van Turkije in Syrië, ten oosten van de rivier de Eufraat en nabij de Turkse grens, niet gesteund dient te worden.

De Amerikaanse overheid startte kort na de aankondiging van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan het oosten van de Eufraat binnenkort schoon te gaan vegen van YPG/PKK-terroristen met een campagne om de Turkse antiterreurmissie te belemmeren.

Amerikaanse inlichtingen- en diplomatieke ambtenaren bedreigen sindsdien de Syrische oppositie, terwijl de Amerikaanse president Donald Trump, kabinetssecretarissen en militaire functionarissen in telefoontjes naar hun Turkse tegenhangers in Ankara hun ‘zorgen’ kenbaar maken.

In een bericht aan het Vrije Syrische leger (FSA) en de Nationale Coalitie voor Syrische Revolutionaire en Oppositie Krachten (SMDK) riepen de Amerikaanse functionarissen hen op om de geplande Turkse operatie niet te steunen.

“Elke deelname door de Syrische Nationale Coalitie of FSA op welke manier dan ook is een aanval op de Verenigde Staten en coalitietroepen. Dat zal leiden tot directe confrontatie met coalitietroepen en de Verenigde Staten”, staat in de Amerikaanse dreigboodschap.

“Amerikaanse troepen en Syrische Democratische Srijdkrachten (SDF) [dat wil zeggen: YPG/PKK] zijn met elkaar verweven, zodat de Syrische democratische strijdkrachten (SDF) niet kunnen worden aangevallen zonder agressie en confrontatie met coalitietroepen en Amerikaanse troepen.”

Ook bevatte het bericht een zeer opvallende passage: “Wanneer olifanten dansen, moet je wegblijven van de dansvloer”, meldden de Amerikaanse functionarissen.

Eerder lanceerde Turkije sinds 2016 twee succesvolle antiterreuroperaties om de door de YPG beoogde terreurcorridor en terreurstaat langs de Turkse grens tegen te gaan.

Deze week maakte Turkije aan de wereld kenbaar dat diens geduld op is geraakt en tijd is voor actie om een einde te maken “aan het Daesh-spel van de VS in Syrië”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-12-2018

Dec 15, 2018
Loading posts...