<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 12, 2019

VS ‘snapt’ zorgen Turkije

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zei zaterdag dat Washington de zorgen van Turkije en zijn inspanningen om zijn grenzen en mensen te beschermen “begrijpt”.

Dat zei hij in een interview met de Saudi-gefinancierde Al Arabiya-televisie, nu Turkije vastberaden en los van de Amerikaanse terugtrekking een derde antiterreurmissie wil starten in Noord-Syrië. Dat moet vanwege de eigen nationale veiligheid door aanwezigheid van de terreurgroepen Daesh en YPG, de Syrische PKK, in die regio nabij de Turkse grens.

Na zijn begrip had Pompeo, voormalig CIA-directeur, het over de Saudische journalist Jamal Khashoggi, die in oktober in het Saudische consulaat in Istanbul op brute wijze is vermoord. “De VS vraagt rekenschap ​​voor degenen die betrokken zijn bij de moord.”

Pompeo bezoekt momenteel de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) als onderdeel van een tournee in het Midden-Oosten. De buitenlandminister zei dat de Amerikaanse president Donald Trump weigert de banden met Saudi-Arabië te beperken tot de kwestie Khashoggi. Het koninkrijk is een ‘belangrijke bondgenoot’ voor de Verenigde Staten.

Riyadh heeft elf mensen aangeklaagd voor de moord op Khashoggi en wil de doodstraf voor vijf verdachten. Maar critici suggereren dat de individuen, na een onverwachte internationale verontwaardiging, het opnemen voor kroonprins Mohammed bin Salman, volgens CIA de man achter de moord. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-01-2019

Jan 12, 2019
Loading posts...