<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 03, 2018

VS ‘vergeet’ te wijzen naar Israël

Woordvoerster Heather Nauert van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tijdens het benoemen van landen waarin recent journalisten zijn vermoord Israël niet als voorbeeld gegeven. Dat viel op bij een journalist die haar de vraag stelde waarom ze Israël, waar vorige maand twee Palestijnse journalisten zijn doodgeschoten door Israëlische sluipschutters, niet heeft opgenoemd.

In haar speech op de Dag van de Persvrijheid veroordeelde Nauert de moord op journalisten in Malta, Mexico, Rusland, Slowakije en Afghanistan. In dat lijstje kwam geen Israël voor, waarvan het leger recent de Palestijnse journalisten Yasser Murtaja en Ahmed Abu Hoessein heeft doodgeschoten tijdens hun verslaggeving van betogingen.

Op een vraag waarom Israël niet voorkwam in haar lijst, reageerde Nauert “dat ze niet alle landen van de wereld kan opnoemen waar journalisten zijn vermoord”. Ze gaf desondanks aan “altijd medeleven te tonen voor omgekomen journalisten”.

De Amerikaanse woordvoerster noemde nog meer landen als voorbeeld waar journalisten volgens haar land ten onrechte zijn opgesloten. Ze wees naar de landen Myanmar, Cuba, Egypte, China en Turkije.

Geen gevaar

Het Israëlische leger verklaarde kort na het neerschieten van Yasser Murtaja dat de Palestijn geen gevaar vormde voor Israëlische veiligheidstroepen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 04-05-2018

May 03, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...