<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 03, 2021

VS veroordeelt ‘anti-LGBT-retoriek’ Turkije

De Verenigde Staten veroordelen de naar eigen zeggen anti-LGBT-retoriek van Turkije, zei woordvoerder Ned Price, zelf een homo, van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Ook zijn de Amerikanen bezorgd over de ‘demonstraties’ bij de Boğaziçi Universiteit, vroeger het Amerikaanse Robert College, in Istanbul.

Turkije heeft duidelijk aangegeven dat het om provocaties gaat en de illegale demonstranten andere doelen hebben. Het merendeel van de gearresteerde betogers blijkt geen student te zijn. Ook is een groot deel lid van een terreurgroep en heeft een strafblad, maakten de Turkse autoriteiten deze week iedereen duidelijk.

Het voorbereide land geeft aan niet te zullen toestaan dat de ‘betogingen’ overslaan naar grote rellen, net zoals de van buitenaf aangestoken Gezi Park-protesten in 2013.

Ook is een LGBT-aanval op de Islam op het campusterrein door veel Turkse politici met klem veroordeeld. De geliefde Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu noemde de aanvallers, 4 LGBT’ers, “afgedwaalden”. Zijn tweet met die boodschap werd door Twitter afgeschermd.

Soylu liet weten dat LGBT-organisaties in zijn land van buitenaf financieel worden gesteund, ook door Nederland. (Bekijk VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 03-02-2021

Feb 03, 2021
Loading posts...