<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 11, 2018

Wat Turkije daadwerkelijk vindt van Nederlanders

Een desinformatie die Turkije en Turkse Nederlanders al langer blijft achtervolgen, is de uiting ‘nazi-overblijfsel en facist’ jegens Nederlandse beleidsbepalende diplomaten die landingsrechten van de Turkse buitenlandminister hadden ingetrokken, maar in Nederland is verspreid als een algemene belediging tegen het volk. De Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu probeerde vorige week daar, tijdens het positieve bezoek van zijn collega-minister Stef Blok, een punt achter te zetten.

Çavuşoğlu deed dat na een vraag van NOS-correspondent Lucas Waagmeester, die volgens mediamonitor Politiek Neutraal regelmatig ervan wordt beticht desinformatie over Turkije te verspreiden via de staatsomroep. Daarop antwoordde Çavuşoğlu dat noch president Erdoğan en noch hij Nederlanders ooit van zoiets hebben beschuldigd.

“Helaas spelen de media een zeer negatieve rol, zoals u ook”, haalde de Turkse minister rechtstreeks uit naar Waagmeester in Ankara. “Nederlanders zijn vriendelijke mensen. We hebben alleen gezegd dat deze gebeurtenissen ons herinnerden aan de nazi-tijd. We hebben nooit gezegd dat Nederlanders nazi’s zijn, of de Nederlandse regering.”

Waagmeester schrijft herhaaldelijk in zijn NOS-artikel op 3 oktober dat president Erdoğan en Çavuşoğlu Nederlanders en de Nederlandse regering overblijfselen van nazi’s en fascisten noemt, merkt Politiek Neutraal op. In de bewuste toespraak die Erdoğan deed, maakte de Turkse president toen vooraf ook de nuance: “Natuurlijk praat ik hier over de diplomatie en niet over het volk.” (LEES meer + VIDEO)

De nuance van Erdoğan is niet te zien in het knip- en plakwerk van nieuwsvideo’s, die de nadruk, keer op keer, alleen leggen op het stukje ‘nazi-overblijfsel en fascist’, zo ook nogmaals afgelopen zondag door Zondag met Lubach aangetoond, die in zijn VPRO-lachprogramma stelt dat “de Turken zitten te liegen”. (VIDEO)

Het is niet de eerste keer dat Çavuşoğlu in aanvaring raakt met Waagmeester. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 11-10-2018

 

Oct 11, 2018
Loading posts...