<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 18, 2018

Wikileaks-oprichter: Prijs voor nepnieuws moet naar NBC na leugens over Erdoğan

Het is ook Wikileaks-oprichter Julian Assange niet ontgaan dat de Amerikaanse nieuwsdienst NBC nepnieuws over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft verspreid. Assange reageerde donderdag op een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, waarin hij de winnaars van zijn nepnieuwsverkiezingen bekend heeft gemaakt.

“Hij mist de grootste leugen van afgelopen tijd in zijn lijst”, stelde de Wikileaks-oprichter. “Namelijk het nepnieuws van NBC dat Erdoğan tijdens de couppoging is gevlucht uit Turkije.” Daarom is de NBC de winnaar van de nepnieuwsverkiezingen, vindt Assange.

Het Amerikaanse televisienetwerk beweerde in juli 2016 op basis van ‘betrouwbare militaire bronnen’ dat Erdoğan gevlucht was uit Turkije en asiel heeft gevraagd in Duitsland.

Assange deelde ook een nieuwsbericht van een Turks persbureau waarin staat dat Turkije excuses eist van NBC vanwege de leugens over Erdoğan.

Protest

Kort na het nepnieuws hielden Turken in de Verenigde Staten een protestactie voor het hoofdkantoor van NBC. Een van de organisatoren was een oud-medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI. “Dit nieuws is in opdracht gemaakt. Wie geeft deze opdrachten? We moeten vinden wie hier achter zit”, aldus de voormalige FBI-medewerker. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 18-01-2018

Jan 18, 2018
Loading posts...