<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2016

Zeer harde woorden Bahçeli aan ‘jaloerse vijanden van Turkije’

De voorzitter van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP), Devlet Bahçeli, heeft gezegd dat de verovering van Istanbul in 1453 veel jaloezie heeft opgewekt en de groepen die het op Turkije gemunt hebben het land hierdoor nog steeds aanvallen.

Bahçeli liet dat weten vanwege het jubileum van de verovering, nu 563 jaar geleden. “Dit is niet iets van korte duur. Dit zal niet zomaar verdwijnen in de geschiedenis”, zei de MHP-voorzitter. “Schepen zijn over land geduwd [op houten palen] vanwege kennis, bewustzijn, attentie en waakzaamheid. De verovering kwam na een doorzettingsvermogen, een strategische wil en na materiële en spirituele beloningen.”

Bahçeli gaf daarbij aan dat het leger en diens aanvoerder die Istanbul heeft veroverd veel eerder door profeet Mohamed is geprijsd. “Zij hebben van Istanbul een Turkse stad gemaakt die altijd zo zal bestaan. De bedorven, van hun wortels afgesneden en door roddels en leugens gevangen genomen valse Byzantijnse Rijk is op zijn knieën gegaan voor de Turks-Islamitische waarheid. Deze verovering heeft niet alleen de geschiedenis veranderd, maar het pad van de mensheid. Het heeft de strijd van beschavingen op de kaart gezet en opnieuw laten beginnen.”

De MHP-voorzitter benadrukte dat de verovering van Istanbul nog steeds pijn doet bij de erfgenamen, afstammelingen en de interne en buitenlandse kleinkinderen van de Byzantijnen: “Deze vijanden van de Turken en de Islam hebben dit nooit vergeten. Ze branden al eeuwenlang vanwege hun nederlaag en de wil tot wraak. Ze zijn hierdoor geroosterd en zijn helemaal gek geworden.”

“Diegenen die nog steeds jaloers zijn op de verovering, willen ons kapotmaken. Istanbul is al 563 jaar een doel. We moeten de vuile spelletjes en de geplande operaties zien en begrijpen. Istanbul zal nooit vallen”, aldus Bahçeli.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jun 01, 2016
Loading posts...