<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 05, 2017

Zo gaat de nieuwe Turkse militaire operatie in Syrië én Irak wellicht heten

De Turkse zuivering van terreurgroepen ‘Eufraat Schild’ in nabij gelegen Syrische steden wordt mogelijk overgenomen door de nieuwe militaire operatie ‘Eufraat Zwaard’.

Dat melden diverse Turkse media.

Turkije gaf eerder aan nieuwe militaire acties te gaan starten om Syrische steden te redden uit handen van terroristen, die ook een bedreiging vormen voor Turkije. Nadat ‘Eufraat Schild’ succesvol is afgerond (LEES meer), bereidt Turkije zich nu met de ‘Eufraat Zwaard’ voor op een dubbele militaire operatie, in Syrië en in Irak.

Uit rapporten van de Turkse inlichtingendienst zou blijken dat de buitenlandse steden die op de door Turkije als ‘schoonmaak’ bestempelde operatie wachten, mogelijk de Iraakse stad Sinjar en de Syrische steden Al-Hasakah en Afrin zijn, allen in handen van terreurgroepen die een bedreiging vormen voor de veiligheid van Turkije.

Het Turkse leger zou zich ook voorbereid hebben om de vluchtroutes van terroristen die zich in deze steden bevinden, te blokkeren.

Syrië

Terreurgroepen Daesh en PYD hebben samen 61 procent van Syrië bezet. Daesh-terroristen bezetten 41 procent van Syrië, wat neerkomt op 75.500 vierkante kilometer. Terreurgroep PYD bezet 38.000 vierkante Syrische kilometers. Laatstgenoemde ‘bezit’ ook 65 procent van de Syrische grens met Turkije.

Zo gaat de nieuwe Turkse militaire operatie in Syrie én Irak heten2

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 05-04-2017

Apr 05, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...