<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 03, 2017

Turkije heeft ‘leuke surprises’ voor terreurgroepen

Nu de eerste etappe van de Turkse militaire operatie ‘Eufraat Schild’ succesvol is afgerond in Noord-Syrië, bereidt Turkije zich voor op een vervolg van de zuivering van terreurgroepen in Syrische steden nabij Turkse grenzen.

Turkije heeft ‘leuke surprises’ voor terreurgroepen1

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag weten tijdens een multi-openingsceremonie in Trabzon. Hij was eerder op de dag in Rize, waar hij het startsein gaf voor de bouw van de tweede luchthaven van Turkije op een kunstmatig eiland.

Turkije heeft ‘leuke surprises’ voor terreurgroepen6

“We bereiden ons voor om de terreurgroepen in andere regio’s de nek om te draaien”, sprak Erdoğan voor een grote menigte Turken. “We hebben leuke surprises voor de terreurgroepen PKK, YPG, Daesh en FETO, die allen op de lente wachten. Met de wil van Allah wordt het lentetijd voor Turkije en het Turkse volk en een duistere winter voor terreurbewegingen.”

Turkije heeft ‘leuke surprises’ voor terreurgroepen4

De Turkse president benadrukte ‘het vuile spel tegen Turkije, dat wordt gespeeld door gebruik te maken van terreurgroepen, geforceerd te zullen beëindigen.’ “Niet kijken dat die terreurgroepen aan grootspraak doen omdat ze Europa achter hun hebben laten staan: dit zal niet zo door kunnen gaan nu het sterke Turkije op de huidige manier zijn weg vervolgd”, aldus Erdoğan.

Turkije heeft ‘leuke surprises’ voor terreurgroepen3

Turks succes

Dankzij de Turkse militaire operatie ‘Eufraat Schild’ zijn binnen korte tijd rond de 2.500 terroristen uitgeschakeld in Noord-Syrische steden, die een gevaar vormden voor de grenzen van Turkije (LEES meer).

Turkije helpt daarnaast ook de Syriërs met de opbouw van hun steden en scholen. (LEES meer)

De recente inname van Daesh-bolwerk Al-Bab leidde tot vreugde en is gepast gevierd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RIZE – TRABZON | Gepubliceerd: 03-04-2017

Apr 03, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...