<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 11, 2018

Zo kwamen 11 Turkse militairen om in Syrische Afrin

Het Turkse leger verloor zaterdag elf militairen tijdens de militaire operatie Olijftak in de Syrische regio Afrin. Lokale veiligheidsbronnen melden hoe dat heeft kunnen gebeuren: een verraderlijke aanslag van PYD/PKK-terroristen waarbij burgers als levende schilden zijn gebruikt.

“Terreurgroep PKK/PYD heeft burgers gebruikt tijdens hun verraderlijke aanslag”, laten lokale veiligheidsbronnen aan nieuwsdiensten weten. “In Afrin liep een groep van 70-80 burgers regelrecht in richting van een bewaakte heuvel met daarop een Turks commandoteam bestaand uit 16 militairen. De Turkse militairen losten daarop waarschuwingsschoten voor de veiligheid. De burgers gaven daar geen gehoor aan. Daardoor verlieten de 16 Turkse militairen hun post om de groep persoonlijk te waarschuwen. De Turkse militairen kregen handgranaten over hun heen, waarna, naast de in de groep, ook in het dorp verstopte PYD/PKK’ers raketaanvallen hebben uitgevoerd. De burgers vluchtten terug naar hun dorp.”

Bij de aanvallen kwamen negen Turkse militairen om het leven. Een Turkse aanvalshelikopter verongelukte tijdens de aanslag. De twee piloten kwamen om.

De Turkse vergelding liet niet lang op zich wachten, melden de bronnen. “Toegesnelde hulptroepen hebben rond de 40 vluchtende PYD/PKK-ers uitgeschakeld. Een deel ontsnapte. Een paar uur later werden ook zij gevonden en is de regio schoongeveegd van terroristen.”

Olijftak

De Turkse strijdkrachten bevinden zich in Syrië om de regio schoon te vegen van PKK/KCK/PYD-YPG en Daesh-terroristen nadat het land, na laatste cijfers, meer dan 800 keer is aangevallen uit die regio. Bovendien krijgen onderdrukte Syriërs hun land weer terug nadat het is bevrijd uit handen van terroristen, is officieel verklaard. “Het Turkse leger staat bekend om zijn maximale inspanningen geen burgerslachtoffers te maken. Daardoor zijn veel Turkse militairen gesneuveld“, aldus de Turkse president.

Het aantal uitgeschakelde PKK/KCK/PYD-YPG en Daesh-terroristen in Afrin is zondag opgelopen tot 1266. Turkije geeft aan door te zullen gaan met Olijftak totdat alle terroristen in de regio zijn uitgeschakeld.

Turkse militairen zijn inmiddels begonnen met het verspreiden van humanitaire hulp nadat Syrische dorpen uit handen van terroristen zijn bevrijd. (VIDEO)

Uitvaart

Een groot aantal Turken hebben door heel het land in verschillende steden de uitvaarten van de Turkse militairen bijgewoond. Dat verliep op zeer eervolle wijze.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TURKIJE – AFRIN | Gepubliceerd: 11-02-2018

Feb 11, 2018
Loading posts...