<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 07, 2018

Zuid-Korea vraagt Turkije na 65 jaar opnieuw om grote hulp

De Zuid-Koreaanse minister van Defensie, Song Young-moo, heeft dinsdag de hulp van Turkije gevraagd bij het oplossen van de decennialange impasse met Noord-Korea.

Dat verklaarde het desbetreffende Zuid-Koreaanse ministerie.

Een dag eerder in Ankara werd Song verwelkomd door zijn Turkse collega Hulusi Akar voor besprekingen over het Koreaanse schiereiland en bredere samenwerking.

“Tijdens de gesprekken legde minister Song de uitkomsten uit van de recente inter-Koreaanse top en de Noord-Korea-VS-top en riep op tot actieve steun en samenwerking van Turkije bij de inspanningen voor de volledige denuclearisering van het schiereiland en voor de totstandbrenging van een duurzame vrede”, verklaarde het ministerie volgens het lokale persbureau Yonhap.

Akar reageerde naar verluidt door te beloven zich bij Zuid-Korea aan te sluiten bij het streven naar vrede.

De twee ministers hebben ook besloten stappen te ondernemen om de defensiebanden te versterken, omdat ze al “zeer nauw hebben samengewerkt in de wapenindustrie”.

Koreaanse Oorlog

Turkije en Zuid-Korea hebben een zeer stevige band vanwege de Turkse hulp tijdens de Koreaanse Oorlog. Turkije was het eerste land na de VS dat antwoord gaf op de oproep van de Verenigde Naties om militaire hulp te sturen naar Zuid-Korea nadat het in 1950 was aangevallen door Noord-Korea.

Zuid-Koreanen noemen Turken tot op de dag van vandaag helden en het meest geliefde volk. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan werd tijdens zijn staatsbezoek in mei met open armen ontvangen in Zuid-Korea, dat Turkije toen officieel een broederland noemde. (LEES meer + FOTO’S)

VS-Noord-Korea

Pyongyang heeft de afgelopen maanden beloofd denuclearisatie te plegen en een vredesverdrag te zoeken, maar overeenkomsten met Seoul en Washington zijn bekritiseerd omdat ze geen specifiek plan hadden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SEOUL – ANKARA | Gepubliceerd: 07-08-2018

Aug 07, 2018
Loading posts...