<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 28, 2017

Zware tegenaanval MHP: Moet Turkije de Grieken weer in zee gooien?

Griekenland kan beter zijn verstand gebruiken en Turkije niet uitdagen, willen de Grieken niet weer in zee gegooid worden. Dat zei de voorzitter van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP) Devlet Bahçeli dinsdag naar aanleiding van de spanningen tussen Griekenland en Turkije.

De reactie van Bahçeli komt na de woorden van de Griekse minister van Buitenlandse Zaken dat het Turkse leger niets kan doen op het eiland Kardak en Turkije niet moet denken dat Griekenland zwak is wegens de economische crisis. Het land zou de defensie versterkt hebben.

“Wat probeert Griekenland te doen, wat is hun doel?”, vroeg de MHP-voorzitter zich af. “Willen ze weer in zee gegooid worden? Willen ze zo graag achtervolgd worden? Laat ze dan maar komen. Het Turkse volk staat klaar en gelooft erin dat nogmaals te kunnen doen”, haalde Bahçeli uit.

“Wil iemand aan de Griekse regering vertellen wat er in 1921 en 1922 in Sakarya en tijdens de slag om Dumlupınar is gebeurd en hoe men de grond in is geboord? Als niemand dat aan hun vertelt, staan we klaar om hun opnieuw een lesje geschiedenis te geven. Het is jullie grootouders niet gelukt, gebruik je verstand. Daag ons niet uit, doe niet moeilijk. En verlang niet naar zulke dingen. Het zal jullie ook niet lukken om langs Turkije te gaan [overwinnen].”

Zware tegenaanval MHP Moet Turkije de Grieken weer in zee gooien2

Spanningen

De Grieken dagen al geruime tijd de Turken uit. Griekenland levert, ondanks beloftes, de door Turkije gezochte coupplegers niet uit aan het land.

Daarnaast heeft de Griekse minister van Defensie recent op kinderachtige wijze gesteld dat Turkije moet vrezen van Griekenland.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken reageerde zondag dat “het verwende kind [Griekse minister], waar de Griekse regering zelf ook last van zou hebben, beter stil kan zijn en iemand hem goed moet vertellen wat het Turkse leger kan doen met de Grieken.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-02-2017

Feb 28, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...