<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 23, 2016

Zweedse premier zet stap terug: Turken schrijven geschiedenis

De Zweedse premier Stefan Löfven heeft naar aanleiding van de mislukte staatsgreep van terreurgroep FETO gezegd dat het Turkse volk geschiedenis heeft geschreven. Zijn uitspraken komen ruim vijf weken na de couppoging in Turkije op 15 juli.

De Zweedse premier liet aan persbureau AA weten dat de coup is mislukt omdat het Turkse volk goed heeft samengewerkt tegen de coupplegers. “De Turken zijn als helden de straten opgegaan en hebben daarmee geschiedenis geschreven”, zei Löfven na zijn draai van 180 graden. Twee weken terug zei hij dat ‘Turkije fout bezig is geweest na de mislukte staatsgreep’ en het land het lastig zal hebben om de boel te bewijzen.

Löfven liet ook weten ‘de Turkse toetreding tot de Europese Unie op een sterke wijze te ondersteunen’ en ‘klaar te staan Turkije te helpen in de strijd tegen terreur’.

Leugen

De Zweedse premier en diens bewindslid Margot Wallström, minister van Buitenlandse Zaken, hebben vorige week meegedaan met het verspreiden van de leugen dat Turkije ‘seksuele relatie met minderjarigen heeft toegestaan’. Het tegendeel bleek waar te zijn waarop de Zweedse ambassadeur in Ankara op het matje is geroepen. De Turkse vicepremier Mehmet Şimşek corrigeerde Wallström via Twitter.

Naast het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken, had ook een Turkse krant iets te zeggen tegen Zweden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – STOCKHOLM

Aug 23, 2016
Loading posts...