<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 03, 2017

België lovend over strijd Turkije tegen Daesh (IS)

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, heeft nogmaals de essentie van Turkije benadrukt in de strijd tegen terreurgroep Daesh (IS).

“We kunnen de belangrijke bijdragen van Turkije niet negeren”, zei Jambon dinsdag tegen de Franstalige publieke omroep RTBF. “We kunnen kritiek hebben op Turkije, maar moeten niet vergeten dat Turkije een grote rol speelt in de strijd tegen Daesh. In Turkije worden veel buitenlandse terroristen opgepakt en in de gevangenis gezet.”

Brussel

Dezelfde Belgische minister zei vorig jaar na de aanslag in Brussel dat er flink is geblunderd door België. Aanslagpleger Ibrahim el-Bakraoui was namelijk door Turkije opgepakt en uitgeleverd aan dat land. De Turkse president noemde de Belgische regering na deze blunder onbekwaam. (LEES meer)

Jambon en minister van Justitie Koen Geens boden toen hierdoor hun ontslag aan, maar de Belgische premier weigerde.

Strijd

De succesvolle strijd van Turkije tegen Daesh-terroristen was ook door de Verenigde Staten opgemerkt (LEES meer). Het Turkse leger heeft tijdens de militaire operatie Eufraat Schild in Noord-Syrië 2.477 terroristen uitgeschakeld. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 03-10-2017

Oct 03, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...