<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 24, 2018

Bijna 300.000 Syriërs keren terug na Turkse bevrijdingsmissies: ‘Bedankt voor alles’

Het aantal Syrische vluchtelingen die naar hun thuisstad zijn teruggekeerd is opgelopen tot bijna 300.000. Dat kan dankzij de zeer succesvolle antiterreuroperaties van Turkije, die Noord-Syrische regio’s hebben bevrijd van terroristen.

Dat laat het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

Afgelopen weekend keerden een groep van 130 Syriërs permanent terug. Zij hadden zich vanwege de situatie in hun land tot het Turkse district Esenyurt in Istanbul gewend. Nadat de nodige documenten in orde waren gemaakt en de Turkse gemeente samen met het migratiedirectoraat hen bussen heeft verleend, zetten de Syriërs koers richting hun terreurvrije regio in hun thuisland, is gemeld.

Burgemeester van Esenyurt, Ali Murat Alatepe, vertelde aan journalisten dat de terugkeer naar Syrië in een stroomversnelling is gekomen nadat de regio veiliger is geworden. “Dat kon worden bereikt na twee succesvolle grensoverschrijdende Turkse operaties in Syrië sinds 2016, missie Eufraat Schild en Olijftak, die een einde hebben gemaakt aan de aanwezigheid van terreurgroep YPG, de Syrische PKK, en Daesh-terroristen nabij de Turkse grens.”

Alatepe zei dat zijn gemeente ongeveer 4.200 Syriërs heeft geholpen om terug te keren naar hun geboortestad. Het grote Istanbul is onderverdeeld in 41 gemeentes.

De Syrische families reageerden in interviews zeer gelukkig te zijn dat ze naar hun vaderland kunnen terugkeren. Ook is de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en het Turkse volk bedankt voor alle moeite en hulp.

Opbouw

Turkije helpt de bevrijde Noord-Syrische steden ook grootschalig met de opbouw van de regio en beschermt daar 1,5 miljoen Syriërs (LEES meer + FOTO’S). Zo zijn ook een groot aantal scholen gerenoveerd door Turkije. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 24-12-2018

Dec 24, 2018
Loading posts...