<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 25, 2018

Turkije beschermt 1,5 miljoen mensen in Noord-Syrië en herbouwt steden

Het Turkse leger zorgt inmiddels al twee jaar voor de veiligheid van 1,5 miljoen mensen in Noord-Syrië. Die regio werd dankzij de Turkse militaire operaties Eufraat Schild en Olijftak schoongeveegd van terreurgroepen. Het gaat om een grondoppervlakte van 2.055 vierkante kilometer die is bevrijd.

Dat melden Turkse nieuwsdiensten op de dag dat missie Eufraat Schild startte, twee jaar geleden op 24 augustus.

Turkije heeft naast de opbouw van verschillende Syrische steden ook gezorgd voor de opleiding van 5.000 Syrische politieagenten, die voor de lokale orde moeten zorgen. De bevolking in Noord-Syrië is na de Turkse missies opgelopen tot 1,5 miljoen. Merendeel van de Syriërs waren vluchteling en zijn teruggekeerd naar hun vertrouwde omgeving.

Ook zijn tot nu toe 500 Syrische scholen gerestaureerd door de Turken en gaan 200.000 Syrische kinderen na een lange tijd weer naar school en krijgen zij les van 6.000 leraren, is gemeld. (LEES meer + FOTO’S)

Turkse autoriteiten zorgen ook voor de bouw van nieuwe verpleeghuizen en zorgcentra. Op dit moment worden dagelijks 1.000 Syriërs medisch behandeld in verschillende Noord-Syrische steden en dorpen.

Een inwoner van de stad Al-Bab, de regio die door de Turken vorig jaar is schoongeveegd van IS- en PYD/YPG/PKK-terroristen, meldt dat de lokale bevolking Turkije enorm dankbaar is voor de grote opbouw van de stad, waarbij ook wegen worden gebouwd.

“Het normale leven start weer. Na missie Eufraat Schild is Olijftak uitgevoerd en is de regio nog veiliger geworden. Vorig Offerfeest waren we ongerust door aanwezigheid van YPG/PKK. Nu die er niet meer is, hebben meer mensen het feest thuis in Syrië kunnen vieren”, laat hij weten.

Een andere inwoner, Mustafa Betish, meldt dat 75 procent van alle scholen in al-Bab compleet waren verwoest door terroristen. “Dankzij missie Eufraat Schild is de regio schoongeveegd van terroristen. In de afgelopen 1,5 jaar zijn 90 procent van alle scholen herbouwd en weer open.”

Ahmed Jubran zegt dat de nieuwe lokale politie goed voor de handhaving zorgt. “Alles gaat weer goed.”

De inwoners van al-Bab zijn Turkije en diens president dankbaar voor de inname. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AL-BAB | Gepubliceerd: 25-08-2018

Aug 25, 2018
Loading posts...