<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 28, 2020

Corendon vliegt weer tussen 13 Europese steden en Turkije

Reisorganisatie Corendon is deze week begonnen met rechtstreekse vluchten naar de Turkse stad Izmir. De vluchten worden uit dertien Europese steden uitgevoerd, tien in Duitsland en de overige drie in Oostenrijk (Wenen), België (Brussel) en Zwitserland (Basel).

De eerste vlucht vanuit Düsseldorf is zaterdag feestelijk onthaald op de luchthaven van Izmir. De regionale algemeen directeur van de Turkse luchthavenexploitant TAV, Erkan Balcı, reageerde tevreden op de hervatting van de vluchten.

“Corendon vliegt vanaf deze week rechtstreeks naar Izmir uit 13 Europese steden. Ik dank iedereen voor hun inspanningen en maatregelen tegen het coronavirus, ook onze ministeries en luchthavenautoriteiten die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Corendon vliegt vanuit Keulen, Düsseldorf, Münster/Osnabrück, Frankfurt, Hannover, Hamburg, Münih, Neurenberg, Stuttgart en Berlin-Tegel rechtstreeks naar Izmir. Ook zal er wekelijks een rechtstreekse vlucht plaatsvinden tussen Keulen en Ankara en Bodrum.

Er gelden strenge protocollen voor Turkse luchthavens die tijdens de pandemie op hygiënisch gebied opnieuw gecertificeerd zijn en coronaproof zijn gemaakt.

Nederland

Corendon is van plan om vanaf 10 juli ook weer uit Nederland naar Turkije te vliegen. Kort na de bekendmaking kreeg de reisorganisatie kritiek te verduren van de Nederlandse regering en premier Mark Rutte. Corendon vindt dat het ‘oranje’ reisadvies “niet gebaseerd is op de gezondheidssituatie in de Turkse badplaatsen”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-06-2020

Jun 28, 2020
Loading posts...