<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 04, 2018

Deze nieuwe Turkse parlementariër komt aanrijden in zijn Lamborghini

Nu de Turkse verkiezingen voorbij zijn, maken nieuwgekozen Turkse parlementariërs zich op voor hun grote functie. Een daarvan is motorcoureur en veelvuldig wereldkampioen Kenan Sofuoğlu, voortaan parlementslid van de regerende AK Partij.

Die kwam woensdag in zijn Lambhorghini Aventador S aanrijden naar het Turkse parlement. Hij voltooide daar zijn inschrijving en gaf zijn eerste politieke persconferentie.

“Ik zal snel aan het werk gaan en ga met name jonge sporters aanmoedigen. Er zijn zoveel talenten in dit land die ongehoord blijven”, antwoordde hij op een vraag over zijn liefde voor snelheid.

Sofuoğlu reageerde ook alvast op de negatieve opmerkingen die aan zitten te komen vanwege zijn luxe sportauto en nieuwe baan, maar er zijn ook veel mensen die het hem van harte gunnen: “Ik heb er 20 jaar lang keihard voor gewerkt, voornamelijk in het buitenland. Heb bijna (als professionele motorcoureur, red.) al mijn botten gebroken en ben meer dan 15 keer geopereerd. Deze auto is na jarenlang strijden eerlijk verdiend.”

Salaris

De nieuwe parlementariër gaat zijn hele salaris ook schenken aan goede doelen en mensen die het nodig hebben, liet hij weten.

Europese jaloezie

De Turkse wereldkampioen, getrouwd met een Nederlandse, ontving eerder veel haatreacties in Europa toen hij na een blessureperiode weer meedeed aan Europese motorraces. “Ik las tientallen (haat)reacties waarin grotendeels stond dat ik niet moest terugkeren. Er werd gezegd dat ik niets te zoeken heb in Europa”, zei hij vorig jaar in een interview.

Sofuoğlu weet inmiddels waar dat aan ligt: “Ik ben er nu zeker van dat er jaloezie heerst in Europa als het om Turkije gaat. Ze willen niet dat we groeien en succesvol zijn. Daar kunnen ze niet tegen.”

De in Turkije erg geliefde Sofuoğlu heeft ook veel leerlingen. “Dus als zij niet tegen ons succes kunnen, betekent dat dat wij nog succesvoller moeten zijn. Dat heb ik ook doorgegeven aan mijn leerlingen. We zullen een beter leven leiden en in betere huizen wonen. We zullen aantonen dat we sterk zijn. Dat is niet alleen in de politiek zo, maar ook in de sportwereld”, voegde Sofuoğlu toen aan zijn woorden toe.

“Ik leef al jaren in Europa, ik ken die negatieve kijk op ons. Ik hoor vaak slechte dingen over mij. Dit zal nooit veranderen. Naar mijn mening kunnen ze niet tegen het succes van Turkije. Dat is duidelijk. De mensen die hun tijd met ons doorbrengen, houden van ons”, aldus Sofuoğlu. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-07-2018

Jul 04, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...