<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 18, 2016

Duitse CEO heeft lak aan Moody’s; investeert in Turkije

De bestuursvoorzitter van de Duitse financiële instelling DS-concept trekt zich niets aan van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s en laat weten dat zijn bedrijf desondanks investeert in Turkije.

Daarmee luistert CEO Ansgar Hütten niet naar het omstreden advies van Moody’s om niet te investeren in Turkije, een beoordeling die volgens Turkse politici heeft aangetoond dat de kredietbeoordelaar in opdracht handelt.

“We zien Turkije in de categorie landen waar geïnvesteerd in kan worden. Daar baseren we ook onze plannen op”, laat de Duitse CEO weten, die de Turkse economie de sterkste van de regio noemt.

Hütten gaf ook aan dat zijn bedrijf de grootste groeicijfers heeft geboekt in Turkije. Dat gebeurde tijdens de periode waar Moody’s met zijn negatieve oordeel kwam.

“Om te laten zien dat we Turkije steunen, hebben we besloten om onze vergadering met CEO’s op een vervroegde datum in Istanbul te houden. Daarnaast hebben we recent elf wereldwijde kopers, die jaarlijks voor 2,5 miljard dollar inkopen doen, naar Turkije gebracht”, aldus de Duitse CEO.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 18-10-2016

Oct 18, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...