<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 24, 2018

‘Economische coup tegen Turkije was verwacht’

Het zat er al aan te komen: een economische couppoging tegen Turkije. En dat is waarom het land vervroegd naar de stembus gaat.

Dat zei de fractieleider van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP) Erkan Akçay donderdag in een interview.

“We zien al enkele dagen wat er gebeurt (onverklaarbare koersstijgingen). Dat maakt het een van de redenen hoe cruciaal en juist de beslissing is geweest de verkiezingen te vervroegen”, liet Akçay weten.

“We zagen dit spel al aankomen. Daarom besloot onze voorzitter, Devlet Bahçeli, dat de verkiezingen eerder moesten. We zagen deze economische manipulaties, die vaker kort voor verkiezingen komen, ook in 1994 en 2001.”

Volgens de woordvoerder van de Turkse partij met grote achterban is het nieuwe presidentieel systeem nodig om de economie beter te besturen. “Minder hoofden aan de economische leiding zorgt voor beter beheer.”

Bozdağ

De Turkse vicepremier Bekir Bozdağ liet in april weten waarom Turken eerder naar de stembus gaan.

“Turkije is daarmee gered van vele (ramp)scenario’s, onzekerheden en valkuilen. Turkije zou hierdoor verloederen. Dit zou economische en politieke gevolgen met zich meebrengen. Met deze zet zijn plannen van kwaadwillenden in duigen gevallen. Ze bereidden valstrikken voor. Voortaan bepaalt dit volk zijn lot, niet anderen”, aldus Bozdağ. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MANISA | Gepubliceerd: 24-05-2018

May 24, 2018
Loading posts...