<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2023

Elon Musk op bezoek bij Turkse president Erdoğan in New York

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft Elon Musk op bezoek gehad in New York. De Tesla- en SpaceX-oprichter was te gast in de toren van Turkije in Manhattan (Turkevi Center).

De twee spraken elkaar over diverse onderwerpen, waarvan een de technologische doorbraken van Turkije was. Erdoğan vertelde de Amerikaanse miljardair over de ‘Digital Türkiye’-visie en de Kunstmatige Inlichtingenstrategie van het land.

Ook nodigde de Turkse leider Musk uit om zijn zevende Tesla-fabriek in Turkije te vestigen.

Musk zei op zijn beurt op de hoogte te zijn van het succes van Turkse robotvliegtuigen. Daarnaast liet hij weten dat er is gesproken over verdere samenwerking met SpaceX en dat hij ook is uitgenodigd voor het Turkse en ’s werelds grootste techfestival Teknofest, dat dit jaar voor de derde keer in Izmir zal plaatsvinden.

Verder zei de Tesla-baas dat veel Turkse leveranciers al met Tesla samenwerken en dat Turkije een van de belangrijkste kandidaten is voor de volgende fabriek.

In reactie op het aanbod van president Erdoğan om samen te werken met de Starlink-satellietdienst van SpaceX en op het gebied van kunstmatige intelligentie, zei Musk dat ze met de Turkse autoriteiten willen coöpereren om de benodigde licentie te verkrijgen om de diensten in Turkije aan te bieden.

Musk, die op bezoek was met zijn zoontje, kreeg na afloop ook de boeken van Erdoğan mee met als onderwerpen dat de VN hervormd moet worden (LEES meer) en er een eerlijke wereld mogelijk is. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-09-2023

Sep 18, 2023
Loading posts...