<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 08, 2018

Erdoğan tegen Armenië: Gooi je archieven open als je durft

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vraagt Armenië nogmaals de archieven open te gooien. Zo zal blijken of er sprake is van een Armeense ‘genocide’, of wellicht juist andersom.

“Doe het als je durft. Open je archieven. Onze archieven staan open”, zei Erdoğan dinsdag tijdens een openingsceremonie in Ankara.

“Maar nee, zij zijn enkel bezig met het zwartmaken van Turkije. Dat doen ze via hun mondiale Armeense diaspora”, vertelde de Turkse president.

Ook gaf Erdoğan aan dat er veel geld is gemoeid met de Armeense zwartmaking van Turkije. “Ze hebben veel geld en schromen zich niet om dat uit te geven. Ze verlangen om Turkije als de schuldige aan te wijzen. Gaat ze niet lukken. Want Turkije heeft gelijk”, aldus Erdoğan.

Archieven

Eerder meldde de Franse onderzoeker Maxime Gauin van de Eurasian Studies Center (AVIM) dat het onmogelijk is om bij de Armeense archieven te komen, maar hij de Turkse versies makkelijk kan inzien.

Hij vindt dat het tijd is dat de Armeense regering nu iets doet en benadrukt dat de genocidebeschuldigingen als dekmantel wordt gebruikt vanwege verlangen naar Turkse grondgebieden. (LEES meer)

De Turkse hoogleraar Haluk Selvi stelt dat de Armenen niet zullen stoppen met hun valse beschuldigingen. “De Armeense lobby zie de genocide-industrie als bron van inkomst.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 08-05-2018

May 08, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...